Suhtaudu kahviin kuin viiniin

22.5.2011

Niin kuin viinissä, myös kahvissa on satoja eri makunyansseja. Ne vaihtelevat niin kahvin lajikkeen, kasvupaikan, satokauden kuin esimerkiksi maaperän muutosten myötä. Toinen lajike maistuu mustaherukkaiselta ja toisen jälkimaussa vivahtaa paahdettu kaakao.

Siksi olisi syytä kiinnittää huomiota myös kahvin kanssa tarjottavien jälkiruokien valintaan. Olisi ihanaa, jos pääsisimme kehittämään ruokakulttuurimme sellaiseksi, että viiden ruokalajin menun lopussa ei lukisi vain ”kahvi ja kakku” vaan esimerkiksi ”Presidentti Gold Label Black ja Mudcake”.

On hassua, että viitsimme nähdä paljon vaivaa hienon ateriakokonaisuuden luomiseen, etsiä vaivalla aterioihin sopivat viinit ja silti unohtaa viedä asiat loppuun asti.

Koska kevään juhlat lähestyvät ja kesäkin on täynnä mitä unohtumattomimpia illanistujaisia, haluan kannustaa kokeilemaan uudenlaista suhtautumista kahvin valintaan. Me Pauligilla olemme todenneet seuraavat makuparit hyviksi yhdistelmiksi:

•       Juhla Mokka ja Presidentti = vehnäleivonnaiset, kermakakut

•       Presidentti Tummapaahto = voimakkaammat maut, juustoiset ja valkosuklaiset leivonnaiset

•       Presidentti Gold Label Original = marenkipohjaiset kakut, pähkinäsuklaa

•       Presidentti Gold Label Black = Mudcake, suklaa cookiet

•        Paulig Kenya  = suklaiset herkut, sacherkakku

•       Paulig Colombia = pähkinäiset leivonnaiset ja keksit

•       Papua New Guinea = sipulipiirakka, omenapiiras

Nautinnollisia ja kokemuksellisia kahvihetkiä!

Terveisin Pauligin Paula