Porvoossa popkahvilassa

13.7.2011

Kesäinen Porvoo on suosittu matkailukohde - eikä suotta. Pieneksi kaupungiksi Porvoossa on hurjan paljon nähtävää. Suloisessa Vanhassakaupungissa on idyllisiä putiikkeja, ja ravintolavaihtoehtoja piisaa vaativaankin makuun. Kirjoittelinkin muutamista Porvoo-päiväretkeni kohokohdista jo ruokablogini puolella.

Kahvilakulttuurikin kaupungissa kukoistaa. Kun googlailin etukäteen vaihtoehtoja päiväretkeä varten, huomasin, että Porvoo on tyylikkäästi vanhanaikaisten kahvihetkien ja hienostuneiden leivosvalikoimien keidas. Niin Tee- ja kahvihuone Helmellä, Café Onnilla kuin Café Cabriolellakin on varmat kannattajansa, mikäli keskustelupalstoja ja nettikommentteja on uskominen. Myös Porvoon Paahtimo ja Raatihuoneentorin Café Fanny houkuttivat. Ska vi gå och fika?

Runsaudenpulassa räpiköidessä oli paikan päällä lopulta vaikea päättää, minkä kahvittelupaikan sitä päiväretkellään valitsisi. Vanhankaupungin vilkkaalla Jokikadulla poikkesimme kaverini kanssa lopulta puolisattumalta sivuun sisäpihalle, ja päädyimmekin tyystin toisenlaiseen kahvilaan. Löysimme pilkahduksen vaihtoehto-Porvoota!

Kirppis-popcafé-Kristianissa kahvi on suoraviivaista euron sumppia, ja sen kanssa voi ostaa pullan tai pasteijan lisäksi herneitä tai mansikoita (jotka tosin olivat käyntihetkellä loppuneet), mutta ennen kaikkea miljöö on mielenkiintoinen. Popkirppiksellä oli tarjolla vanhoja musiikkiaiheisia kirjoja ja lehtiä, sekä tietysti huima valikoima levyjä. Tavarapuolella ostajaa odotti muun muassa tarjoiluvaunu DDR:stä - "kokoontaittuva sosialismin ihme" - sekä paljon muuta hauskaa ja uniikkia.

Ja sen kahvimukinsa voi nautiskella kesäaikaan ulkopöydässä, puutalokorttelissa ohi virtaavaa jokea ihastellen. Iso ripaus Porvoo-idylliä siis täälläkin!

Fleamarket-Popcafe Kristian

Jokikatu 20, Porvoo

Avoinna kesä-elokuussa päivittäin klo 10-17