Paulig Instituutti tutki Kööpenhaminan mielenkiintoisimmat kahvilat

4.9.2013

Kesäinen maanantai alkoi Instituuttilaisten kannalta jännittävissä merkeissä; aamukone Kööpenhaminaan ja kahvijanoisen porukan tutkimusmatka tanskalaiseen kahvikulttuuriin alkoi. Ennakko-odotuksia Kööpenhaminan kahvilameiningeistä ei juuri ollut; tiedossa oli, että kaupungista löytyisi muutama mielenkiintoinen pienpaahtimo ja kansainvälisissä kisoissa menestyneitä baristoja, mutta muuten reissuun lähdettiin avoimin mielen tavoitteena tutustua mahdollisimman moneen paikalliseen kahvilaan

Ensimmäinen kahvila, The Coffee Collective Kööpenhaminan kauppahallissa, näkyi jo kaukaa. Tämän kahvilan/pienpaahtimon/kahvilakonsultointiyrityksen visuaalinen ilme ilahdutti raikkaudellaan. The Coffee Collective on maailmanlaajuisesti arvostettu paahtimo, jonka kahvia myy Helsingissä ainakin Good Life Coffee. Ammattitaitoinen henkilökunta on kerännyt menestystä myös kansainvälisissä kisoissa. Yksi kahvilan omistajista Klaus Thomsen, voitti World Barista Championshipin vuonna 2006. Kauppahallin pisteen kahvilapäällikkö Rasmus Gamrath puolestaan, on tämän vuoden paikallinen baristamestari. Coffee Collective on muuten lanseerannut hiljattain uuden kahvimenun, jossa tietty kahvi yhdistetään sopivaan syötävään. Kuulostaako tutulta? Tarjolla on esimerkiksi Kieni-kahvia yhdessä saksanpähkinöiden ja mustikkahillon kanssa.

Israels Plads, Vendersgade 6D, 1363 København K

Kent Kaffe Laboratoriumin löytyi Kauppahallin tuntumasta ja siitä tulikin yksi kahvilasuosikki. Paikan hurmaava ja ammattitaitoinen barista ja kahvilan rento miljöö houkutteli viipymään pidemmän tovin. Seuraava etappi olikin Kent Kaffe Laboratoriumiin verrattuna varsin menevä tuttavuus; Joe & The Juice on tanskalainen mehu/smoothie/kahvilaketju, jonka saattaa löytää tätä nykyä jo viidestä eri maasta. Konseptiin kuuluu värikäs ja leikkisä visuaalinen ilme ja ”tietynnäköiset” työntekijät. Joe & The Juicessa työskentelee ainoastaan hyvännäköisiä, nuoria miehiä. Instituutin tytöt suosittelevat!

Nørre Farimagsgade 70 - 1364 København K

Kartta johdatti porukan seuraavaksi Estate Coffeen ja sieltä Democratic Coffee Bariin. Nämä pienet, yksityiset, kahvilat ilahduttivat selkeällä konseptillaan ja ammattitaitoisilla baristoillaan. Estate Coffee on pieni kahvila ja pienpaahtimo Tivolin läheisyydessä, jossa asiakkaat vaihtuivat tiuhaan ja tunnelma on hyvin kansainvälinen. Democratic Coffee Bar taas huokui skandinaavista raikkautta ja tyylikkyyttä. Tämä kaupungin kirjaston yhteydessä sijaitseva kahvila selkeästi panosti laatuun, niin kahvissa kuin ruokatuotteissakin.

Gammel Kongevej 1 1610 København V

Krystalgade 15, 1172 København

Kaiken kaikkiaan Kööpenhaminalaisista kahviloista jäi hyvä mieli. Kaikissa kahviloissa kahvi maistui hyvältä ja henkilökunta osasi hommansa. Huomioitavaa kuitenkin on, että Kööpenhaminassa ei selvästikään ole vielä nähtävissä samanlaista laatukahvi”hypeä” kuin esimerkiksi Helsingissä tällä hetkellä on. Uskallammekin väittää, että kyllä Helsingistä löytyy mielenkiintoisempia ja innovatiivisempia kahviloita! Tanskalaiset hifistelijät tuntuvat hifistelevän vielä vähän pienemmässä mittakaavassa..