Neljä askelta loistavaan pressokahviin

24.10.2017

Talviaikaan siirrytään taas lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ota aamun ylimääräisestä tunnista kaikki irti ja nauti siitä kahvikupillisen kera. 

Pressopannukahvin täyteläisen maun salaisuus on kahvin luontainen rasva, jota ei suodateta pois vaan aromit saavat pyöriä pannussa vapaasti. Valitse pressopannuun esimerkiksi tämän syksyn uutuus – Presidentti Origin Blend Indonesia.

Nappaa tästä neljä askelta täydelliseen pressokahviin:

1.     Lämmitä pressopannu etukäteen

2.     Mittaa kahvi. Hyvä määrä on yksi mitallinen kahvia per 1,25dl vettä. Litran pressopannuun mittaat siis noin 9 mitallista kahvia

3.     Kaada kahvin päälle keitetty vesi ja aseta kannellinen mäntäosa pannun päälle, jotta kahvin armonit eivät katoa.

4.     Anna tekeytyä 3-5 minuuttia, sekoita ja paina kannen mäntä alas.