Paulig Barista -instituutin kursseilla oppii uutta ja ihmeellistä kahvista!

13.9.2017

Paulig Barista -instituutti on kouluttanut ihmisiä kahvin saralla jo vuodesta 1980. Tämän vuoden alkuun asti kurssit ovat olleet lähinnä kahvin ammattilaisille, mutta nyt tarjolla on myös kuluttajille suunnattuja kursseja!

Espresso- ja Suodatinkahvikurssilla pääroolissa on tekeminen emmekä tylsistytä sinua teorialla. Kotibaristakursseilla keskitytään nimenomaan siihen, miten valmistaa hyvää kahvia kotona. Mikäli syvällisempi baristakurssi kiinnostaa, niin olet myös enemmän kuin tervetullut meidän ammattilaiskursseille (https://www.pauliginstituutti.fi/)!

Espressokurssilla keskitytään nimensä mukaisesti espressoon ja espressopohjaisiin juomiin. Kurssilla pääset itse käyttämään espressomyllyä sekä –konetta ja harjoittelun kohteena ovat täydellinen espresso ja se kahviloista tuttu silkkinen maitovaahto. Ajan sen salliessa saattaapa jokunen sana uhrautua latte artiinkin eli espressopohjaisten juomien päälle tehtäviin kuvioihin. Tämä kurssi on täydellinen heille, jotka miettivät oman espressomyllyn ja –koneen hankkimista tai jopa ovat semmoiset jo innostuneet hankkimaan. Saa tulla myös ihan siitäkin syystä, että hyvä kahvi kiinnostaa. Kaikki ovat tervetulleita!

Suodatinkahvikurssilla unohdetaan mokkamasterit ja ollaan itse kahvinkeittimiä. Kuulostaako hullulta? Kurssin aiheena ovat erilaiset käsinsuodatusmenetelmät kuten Hario v60, Chemex ja Aeropress. Nämä trendikkäät kahvintekovälineet tulevat varmasti tutuksi kurssin aikana, sillä pääset itse ne kaikki kokeilemaan ja maistelemme yhdessä, miten paljon tekotapa vaikuttaa kupissa olevan nesteen makuun. Voi olla, etteivät aamukahvisi ole tämän kurssin jälkeen enää entisellään.

Kummallekin kurssille yhteistä on se, ettei niillä ole käytännössä muita ennakkovaatimuksia kuin reipas mieli ja oppivainen asenne! Meillä on pelit ja vempeleet, joten tule oppimaan meidän kanssamme kahvin mielenkiintoisesta ja ennen kaikkea herkullisesta maailmasta. Kurssien ajankohdat näet täältä: https://www.pauliginstituutti.fi/instituutti/kotibaristakurssit/ Oheisesta linkistä voit myös varata ja maksaa paikkasi haluamallesi kurssille. Joulukuussa alkaville kursseille on vielä tilaa, joten mukaan pääset vaikka heti! Kurssit järjestetään pääasiassa Helsingin keskustassa Paulig Kulmassa, joten saapuminenkin on helppoa.

Nähdään kursseilla!

Kahviterveisin

Paulig Barista –Instituutin poppoo

Ulla, Karkki, Karin ja Jori

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top