Miten kahvi kannattaa säilyttää?

11.7.2011

Hei Tiedoton! Kahvi sisältää luonnostaan rasvoja, ja sen pahimpia vihollisia ovat happi, lämpö, valo ja kosteus. Samoin kuin esimerkiksi huoneenlämpöön jätetty voirasia, niin kahvikin alkaa lämmössä eltaantua ja härskiintyä. Kahvi olisi parasta säilyttää kuivassa paikassa, lämmöltä ja valolta suojattuna.

Jääkaappi tai viileä kuivakaappi sopivat hyvin kahvin säilytyspaikoiksi. Ihanteellista olisi myös, jos pystyisit säilyttämään kahvin aina omassa pakkauksessaan, pakkaus tiivisti suljettuna, jotta ilma ei pääse kosketuksiin kahvipapujen/jauhetun kahvin kanssa.

Kahvi säilyy avattuna noin viikon verran, huonosti säilytettynä lyhyemmän aikaa. Vinkkaisinkin sinulle, jos puolen kilon kahvipaketeista tuntuu menevän aina osa hukkaan, että kokeilisit seuraavan kerran ostaa neljänneskilon paketin tai testaisit uutta Juhla Mokka -kahvin 100g pakkauskokoa. Tällöin takaisit itsellesi varmasti aina tuoreen ja maistuvan kahvinautinnon. Saat lisätietoa kahvin säilyttämisestä sivulta Kahvin säilytys. Nautinnollisia kahvihetkiä! t. Pauligin Paula