Lux Helsingin ajan kaamosta pakoon Paulig Kulmassa

5.1.2018

Paulig Kulma ja suomalainen startup-yritys Light Cognitive ovat mukana Lux Helsingin valohaasteessa. Toimijat piristävät luonnollisella valolla helsinkiläisten päiviä ja iltoja esittelemällä Lux Helsingin ajan Light Cognitiven hyvinvoinnista ja luonnosta alkunsa saanutta keksintöä.

Paulig Kulman porukkaa viehätti erityisesti se yhteys, joka niin kahvilla kuin Light Cognitiven Big Sky -valoinnovaatiolla on ihmisten herättämiseen fyysisesti aamulla, hetkistä nauttimiseen sekä jaksamiseen läpi päivän. Big Skyn äärellä voi joka aamu herätä kauniiseen aamunkoittoon ja saada virkistävää valoenergiaa. Illalla valo lämpenee ja pehmenee ja valmistaa kehoa iltaan ja palautumiseen. Innoitus valoinnovaatioon, kuten myös Paulig Kulman ilmeeseen, tulee luonnosta ja luonnonvalosta. Seinälle ripustettu Big Sky toistaa taivaan horisonttinäkymän, ja luo uuden ikkunan tiloihin, joissa ei ole riittävästi luonnonvaloa.
 
“Halusimme leikata palan taivasta ja tuoda sen kaikkien ulottuville. Light Cognitive sai alkunsa ideasta toistaa luonnonvalo ennennäkemättömän tarkasti sisätiloissa. Halusimme luoda kauniin ja dynaamisen valopinnan, jota on miellyttävä katsoa, ja joka elää ja muuttuu päivän aikana. Luonnollinen valo vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme ja vuorokausirytmiimme. Muotokieleksi valitsimme pelkistetyn, pohjoismaisen ilmeen, joka sopii monenlaisiin tiloihin”, kertoo Light Cognitiven perustaja Sami Salomaa.
 
”Me Pauligilla teemme intohimoisesti töitä kahvin valoisan tulevaisuuden puolesta niin alkuperämaissa kuin kotona Suomessakin. Meille jaksaminen ja nauttiminen yhdessäolosta ja kahvihetkistä ovat tärkeitä asioita. Valohaasteella kerromme myös alkuperämaista uudella tavalla. Lux Helsinki -haasteen kautta kahvin ystävät pystyvät nauttimaan pidemmästä valoisasta jaksosta näin harmaan tammikuun aikaan. 10.1. asti Paulig Kulmassa aurinko laskee tavallista myöhempään ja joka päivä eri aikaan noudattamalla alkuperämaidemme luonnollista valorytmiä tuoden Helsinkiin kyseiselle päivälle lisää valoisia tunteja”, kertoo Pauligilla strategisessa markkinoinnissa työskentelevä Teemu Tommila.
 
Paulig Kulman edustalla oleva suuri valaistu lumilyhty on myös mukana Lux Helsingin valohaasteessa. Lumilyhdyn tavoitteena on tuoda valoa pimeän vuodenajan keskelle ja se on nähtävissä Paulig Kulman edustalla läpi talvikauden.
 
Näin päivät pitenevät Paulig Kulmassa 6.–10.1.:
 
La 6.1. Costa Rica, Brunca: aurinko laskee klo 17.28
Costa Ricassa ja kaikissa muissakin alkuperämaissa vastuullinen hankinta tarkoittaa meille kahvin alkuperän syvällistä tuntemista sekä pitkiä kumppanuuksia. Jo vuonna 1927 Eduard Paulig teki viisi kuukautta kestävän matkan Etelä- ja Väli-Amerikkaan. Tänäkin päivänä kahvin hankintatiimi vierailee kahvitiloilla säännöllisesti. Hankintapäällikkömme Anna Vänskä lähti syksyllä 2017 vuoden kestävälle matkalle kahvin alkuperämaihin. Kuuden maan kattava kahviseikkailu vie Annan Perusta Costa Ricaan ja Guatemalaan. Viimeinen etappi on Afrikka keväällä 2018.
 
Su 7.1. Guatemala,  Huehuetenango: aurinko nousee klo 6.33 ja laskee klo 17.28 
Guatemalassa Pauligilla on monia kahvitilakohtaisia kumppanuushankkeita. Vastuullisuustyö kahvin alkuperämaissa lähtee aina paikallisen yhteisön tarpeista, ja tilakohtaisten hankkeiden päämääränä on auttaa viljelijöitä nostamaan tuottavuutta sekä parantamaan viljelijöiden sosiaalisia oloja.
 
Ma 8.1. Indonesia: aurinko nousee klo 5.55 ja laskee klo 18.19
Indonesiassa Paulig on mukana muun muassa International Coffee Partnersin kautta kehittämässä viljelijöiden oloja ja heidän elinkeinonsa kannattavuutta viljelijöiden sekä koko kahviketjun valoisamman tulevaisuuden hyväksi. 
 
Ti 9.1. Kolumbia, Huila: aurinko nousee klo 6.12 ja laskee klo 18.15 
Pauligin kahviliiketoiminnan hankintapäällikkö András Koroknay-Pál vietti koko viime kevään Kolumbiassa tutustuen tarkemmin maan kahvinviljelyyn sekä rakentaen entistä tiiviimpää yhteistyötä tärkeän kahvimaan kumppaneiden kanssa. ”Tavoitteenani oli tuoda hyvästä kahvista nauttivat kahvinystävät ja kahvinviljelijät lähemmäs toisiaan”, András kertoo matkastaan.
 
Ke 10.1. Ethiopia, Amaro: aurinko nousee klo 6.41 ja laskee klo 18.28
Etiopiasta Paulig on muun muassa saanut vieraaksi Asnakesch Thomasin, joka tehnyt upean uran viljelijänä ja rakentanut kahvin valoisaa tulevaisuutta naisviljelijöiden näkökulman huomioiden. Pauligin Paula tapasi Thomasin viime keväänä Helsingissä. Katso video täältä.
 
Tutustu Light Cognitiveen: www.lightcognitive.com 
 
Paulig Kulma palvelee loppiaisviikonloppuna klo 20 asti ja arkena klo 21 asti. Tervetuloa virkistäytymään valon ja kahvin voimalla! 
 
#valohaaste
#luxhelsinki
#paulig
#lightcognitive
#pauligkulma