Laura de Lille: Kevätlomavinkit Kööpenhaminaan

16.2.2015

Kööpenhamina on loistava ympärivuotinen kaupunkikohde. 

Sen kotoisa tunnelma, ystävälliset ihmiset ja kaunis arkkitehtuuri toivottavat reissaajan tervetulleeksi kerta toisensa jälkeen. Kaupunkia ei suotta kutsuta Pohjois-Euroopan Pariisiksi — Kööpenhamina on rento mutta arvokas. Erityisen hurmaava se on keväisin.
 
Kaupungin tunnistaa myös kivoista kahvibaareista. Tässä juttusarjan osassa tutustumme Kööpenhaminan kahviloihin, joissa kevätlomailijan kannattaa piipahtaa lyhyelläkin visiitillä.
 
 

Vanhan ajan tunnelmaa Props Coffee Shopissa

Blågårdsgade 5
 
 
Pohjois-Kööpenhaminasta löytyvä Nørrebron kaupunginosa on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Sen lukuisat ravintolat ja kahvilat ovat vierailun arvoisia päiväsaikaankin. Nuorekkaalla alueella on muutama sykkivä keskus, joista vilkkain on paikallisten suosima Blågårdsgade-kävelykatu.
 
Props Coffee Shop on yksi alueen kirkkaimpia helmiä.
 
Iltaisin baarina ja päivisin kahvilana pyörivä Props henkii vanhan ajan tunnelmaa.
 
Tummanpuhuva baari, kynttilöin valaistut pöydät ja lasikuvun alle asetellut houkuttelevat croissantit tuovat mieleen ranskalaisen kahvibaarin. Hillityn fiiliksen rikkovat rosoiset kierrätyshuonekalut ja paikoin paljaat tiiliseinät.
Props on oiva rentoutumispaikka, jonne on luontevaa tulla sekä seurassa että soolona.
 
Seurustele täällä lautapelien ääressä tai piipahda päiväkahveilla hyvän kirjan kera.
 
Testaa tujua tuplaespressoa baaritiskillä tai istahda terassille tyylikkäitä köpisläisiä katselemaan. 
 
 

Kotoisan kööpenhaminalainen Kaffe

Istedgade 90
 
 
Kaffe on väripilkku keskellä Vesterbron kaupunginosaa.
 
Eläväisellä Istedgade-kadulla sijaitseva minikahvila on vain muutaman neliömetrin kokoinen, ja sen tunnelma syntyy urbaania metsää imitoivasta sisustuksesta. Kierrätyspuusta valmistetut huonekalut, leikkisän värikkäät taulut ja eläimet ovat kahvilan tavaramerkki.
 
Maista täällä isoa maitokahvia tai nauti kevätauringosta ihastuttavassa minipuutarhassa. Jos olet liikkellä aamutuimaan, erittäin kohtuuhintainen kahvila on myös oiva aamiaispaikka.
Kaffesta on luonteva jatkaa matkaa vaikkapa alueen hurmaaviin pikkuputiikkeihin.
 
 

Eettisen kahvinjuojan Coffee Collective

Jægersborggade 10
 
 
Vuonna 2007 perustettu Coffee Collective on kahvifriikin taivas.
 
Kahvituotannon läpinäkyvyyttä korostava Coffee Collective panostaa kehitysmaiden kahvinviljelijöiden parempaan palkkaukseen ja työskentelyoloihin. Ketju maksaa alihankkijoilleen tuntuvan korvauksen. Panostus näkyy ja maistuu makuhermoja kutkuttelevana laatukahvina.
 
Coffee Collective -ketjuun kuuluu kolme kahvibaaria Kööpenhaminan alueella. Niistä kivoin lienee kahviloista ensimmäinen, aivan Nørrebron sydämessä sijaitseva myymälä. Se löytyy lukuisista ravintoloistaan ja design-kaupoistaan tunnetulta Jægersborggade-kadulta.
 
Kahvilan monipuolinen menu saattaa vaikeuttaa valintaa, mutta ei hätää — ystävällisten baristojen vinkeillä pääsee jo pitkälle. Jos et usko, kysy kahvimaistiaisia. Saatat yllättyä.
 
 
 
Mukavaa Kööpenhaminan-matkaa!
 
Laura 
 

Kirjoittaja on 26-vuotias maailmanmatkaaja, vapaa kirjoittaja ja intohimoinen kahvittelija. Laura toimii Pauligin Kahviblogien vieraskynänä tutkimusmatkaillen suomalaisen kahvikulttuurin parissa trendilasit silmillään.

Tutustu Lauraan paremmin juttusarjan ensimmäisessä osassa

Sarjan toinen osa sukelsi Helsingin kahvilakulttuuriin