Kahviklassikko seuraa aikaansa ja arvostaa tekijyyttä

26.10.2021

Juhla Mokka -kahvin Kädentaitajat-konsepti on varmasti suomalaisen markkinointihistorian yksi pitkäaikaisimpia, palkituimpia ja rakastetuimpia konsepteja. Juhla Mokka on klassikko, joka seuraa aikaansa. Mainokset ovat vuosikymmenten aikana nostaneet esiin huippuammattilaisia, erilaisia tekijöitä keraamikoista lasitaiteilijoihin, hopeaseppiin ja sovelluskehittäjiin. Mainonnan konsepti on laajentunut vuosien varrella ja tänä päivänä Juhla Mokka ei ole vain kädentaitajien, vaan kaikkien tekijöiden yhteinen kahvi.

Tinkimättömyys yhdistää eri alojen huipputekijöitä ja hyvää kahvia. Itsensä haastaminen ja pyrkimys parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen ovat aikaa kestäviä teemoja, jotka eivät ole muuttuneet vuosikymmenten saatossa.

”Juhla Mokka -kahvi kunnioittaa perinteitä, mutta katsoo tulevaisuuteen ja seuraa aikaansa. Olemme halunneet aina tuoda esille inhimillisiä, merkityksellisiä tarinoita, jotka koskettavat ihmisiä. Sama intohimo kuin eri alojen huipputekijöillä säilyy myös Pauligissa”, Pauligin Juhla Mokka -brändistä vastaava Laura Ilonen kertoo.

Juhla Mokka ohjasi pläkkisepän uralle

Suomen suosituin kahvi, Juhla Mokka, on tukenut aina suomalaista osaamista. Tänä vuonna pläkkiseppä Tom Ojanperä on valmistanut käsityönä Pauligille erän persoonallisia Juhla Mokka -piparkakkumuotteja, joista toinen on kultakuppi ja toinen pieni piparkakkutalo, jonka voi laittaa kahvikupin reunaan. Ainutlaatuisia muotteja voi voittaa osana Pauligin sosiaalisen median joulukampanjaa.

Ojanperän tarina pläkkisepäksi on erityinen – ja Juhla Mokka -kahvilla on siinä vahvasti näppinsä pelissä. Ojanperä näki hieman toistakymmentä vuotta sitten televisiossa Juhla Mokka -mainoksen, jossa pläkkyrimestari Pentti Tuominen kertoi työstään höyryävän juhlamokkakupillisen ääressä.

Ojanperä innostui ammatista niin, että tarttui puhelimeen ja soitti Tuomiselle. Sittemmin Ojanperä on valmistunut pläkkisepäksi Tuomisen opissa. Pläkkiseppiä on Suomessa nykyisin enää muutamia.

”Tomin tarina on uskomaton. Kun kuulin siitä ja ymmärsin, että Juhla Mokka on aidosti ollut mukana tarinassa ja vaikuttanut hänen uravalintaansa, halusin olla häneen yhteydessä ja ehdottaa yhteistyötä”, Pauligin Ilonen kertoo.

Mikä pläkkisepän ammatissa on Ojanperän mielestä hienointa?

”Se, että pystyy ilahduttamaan ihmisiä ja tekemään tuotteita, joita he toivovat. Välillä eteen tulee haasteita, mutta nekin ovat lopulta mukavia tilanteita”, Ojanperä kertoo.

Puuhastelu tekee joulun

Juhla Mokka -kahvin joulu on itse tekemisen aikaa. Pandemia-aika on korostanut entisestään käsillä tekemisen merkitystä. Tänä jouluna Paulig kannustaa kahvinystäviä leipomaan ja kokeilemaan uutta piparireseptiä, jonka salainen mauste on Juhla Mokka -kahvi niin taikinassa kuin valmiiden piparien kuorrutuksessakin.

”Joulussa tärkeintä ei ole pelkästään itse joulu vaan sen rakentaminen – kahvin ja pipareiden tuoksu, kaikki jouluun liittyvä puuhastelu. Kotoisuus ja lämpö ovat olennainen osa joulua”, Pauligin Ilonen sanoo.

Kahvi kuuluu olennaisella tavalla myös Tom Ojanperän jouluun.

”Nykyisin vietämme vaimoni kanssa joulua kodalla, erämaan keskellä. Nuotiokahvit ruoan jälkeen ovat erityisiä rauhoittumisen hetkiä – siinä aika lailla nollaantuvat joulun härdellit. Joulunalusaika kun on minulla todella kiireistä aikaa”, Ojanperä kertoo.

Tutustu Juhla Mokka -jouluvinkkeihin ja -resepteihin.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top