Kahvitrendit maailmalla – ehkä olet ollut trendikäs tietämättäsi!

10.3.2011

Kahvimaailmassa ollaan palaamassa perusteisiin. Vierailin viime vuonna Lontoossa järjestetyssä Caffè Culture –tapahtumassa, jossa nähtiin vilauksia siitä, mihin kahvimaailma on menossa. Tällä kerralla suunta vaikuttaa olevan pikemminkin vanhaan ja hyväksi havaittuun kuin uuteen ja tuntemattomaan.

Selkeä ilmiö on suodatinkahvien renessanssi. Amerikassa suodatinkahvien kulutus on jo kääntynyt nousuun, ja Englannissakin monella kahvilalla on suodatinkahveille omat upeat listansa. Viime baristojen maailmanmestaruuskisoissa kilpailijat jopa yhdistivät espressoa ja suodatinkahvia!

Jos haluaa olla trendin aallon harjalla, kannattaa kahvi valmistaa niin kutsutusti ”ei mekaanisella kahvinvalmistuslaitteella”. Trendikkäitä valmistustapoja ovat esim. pannukahvi, pressopannu ja käsin suodattaminen! Muutamia muitakin uusia ja jännittäviä tapoja valmistaa kahvia on tullut markkinoille, joista voin kertoa teille lisää vaikka seuraavassa kirjoituksessa.

Myös kahviloissa paluu perusteisiin näkyi selkeästi. Lontoolaiskahviloiden tarjonnassa korostuivat pullat ja puurot, kattauksissa puu ja muut luonnonmateriaalit. Kahvilat huokuivat aitoutta, rentoutta ja leppoisaa oloa.

Nyt kun mökkikausi taas hiljalleen avataan, niin voimme kaikki olla trendikkäitä suodattaessamme kahvit käsin!

Iloista eloa ja oloa!
t. Barista Emmi