Kahvihetkiä maailman ympäri

30.9.2016

[PARIISI] Aamuhetki ranskalaisittain käsittää rapean croissantin marmeladin kera, päivän lehden selailua ja rauhaisaa tähyilyä kaupungin kattojen ylle ennen muiden heräämistä. Pehmeän aloituksen päivään kruunaa café au lait. Tummapaahtoista kahvia suuren kupin pohjalle ja päälle kuumaa maitoa, kumpaakin yhtä paljon. Voilá! Täydellisen pehmeä maitokahvi on valmis! Pian on aika laittautua ja soluttautua tyylikkäiden pariisittarien joukkoon. Mutta sitä ennen muutama siemaus..

[NEW YORK] Reipas aamulenkki Central Parkissa tuhansien muiden tapaan herättää kiireisen kaupunkilaisen. Pian on aika tavata ystävät brunssilla ja vaihtaa kuulumiset. ”I’ll keep the coffee coming!”, huikkaa williamsburgilaisen kahvilan tarjoilija. Nauru raikaa, keskitummaa kahvia kuluu ja viikon huolet sulavat harteilta. Ilma on vielä lämmin nauttia terassilla kaupungin kuhinasta. 

[HAVANNA] Ilta pimenee ja lautasia korjaillaan pois. Kukaan ei jaksaisi liikahtaakaan maittavan illallisen jälkeen. Aurinko värjää taivaanrantaa ja talojen pastelliset seinät saavat uusia sävyjä. Ilma tuoksuu makealta ja aavistuksen paksulta – joku nauttii illallisen jälkeen sikarin. Me sen sijaan nostamme liedelle kauan palvelleen mutteripannun ja pian kupposellinen espressoa kuubalaiseen tapaan on valmis. La noche perfecta!

 

Kahvinjuontitapoja on yhtä monta, kuin kahvista nauttijaakin.Tutustu myös neljään muuhun tapaan kahvitella ympäri maailman! 

Oletko sinä törmännyt mielenkiintoiseen kahvikulttuuriin vaikkapa lomamatkalla? Mikä on sinun suosikkitapasi nauttia kahvia?