Järjestä kahvimaistelu kotona

Cupping eli cup tasting on kahvitermi, joka viittaa erilaisten kahvien maisteluun. Cuppingissa maistellaan eri makuisia kahveja löytämällä niistä erilaisia tuoksuja, makuja ja muita aromeja. Kaupunkikahvien maistelupakkauksen avulla voit järjestää kahvimaistelun kätevästi kotona itsellesi tai vaikka ystävillesi.

Paulig kaupunkikahvien maistelupakkaus

 

Kuten viinissä, kahvin alkuperä, maaperä, ympäristö, lajike, erilaiset prosessoinnit ja viime kädessä myös paahtaminen, antavat kahville omanlaisensa vivahteen. Cupping liittyy vahvasti kahvin laadunvalvontaan, mutta sen voi myös järjestää esimerkiksi ystävien kanssa hauskana vapaa-ajan ohjelmanumerona.

Kaupunkikahvien maistelupakkauksen Café Sydney, Café Reykjavik ja Café Barcelona sopivat erinomaisesti cuppingin järjestämiseen, koska niissä on keskenään erilaiset paahtoasteet, makuprofiilit ja pakkaukset ovat näppärän kokoiset kahvien testaamiseen.

Pauligin Inkku testaa cuppingia kaupunkikahvien maistelupakkauksella

 

Järjestä kahvimaistelu – Mitä tarvitset?

  • 3 kpl maistelumukeja
  • kaupunkikahvi maistelupakkauksen
  • lusikoita
  • kuumaa vettä

Miten kahvit tulee valmistella?

1. Mittaa jokaista kahvimakua omaan kuppiin hieman vajaa 2 kahvimitallista (12 g).

 

2. Kaada kahvipurujen päälle 2 dl kiehunutta vettä (noin 96 asteista).

 

3. Sekoita kahvipurut kunnolla veteen lusikalla ja anna kahvien uuttua viisi minuuttia. 

 

4. Kerää pinnalle jääneet purut ja vaahto varovasti pois kahden lusikan avulla erilliseen kuppiin. Vaahto maistuu kitkerältä ja häiritsee kahvien maistelua.

 

5. Ota kahvia lusikalla kupista ja hörppää suuhun niin, että sisään menee samalla ilmaa. Ryystäminen on tässä tilanteessa täysin sallittua! Kahvin aromit tulevat tällä tavalla parhaiten esille. Pyörittele ja maistele kahvia suussasi ja sen jälkeen siirry seuraavaan kahvimakuun. Haistele kahvinpurujen kuivatuoksua myös maistamisen yhteydessä ja kirjaa havaintosi vaikkapa erilliselle paperille. Tuloksia on hauska vertailla kaverin kanssa.

Kahvimaistelussa kahvia maistellaan hajuaistin ja makuaistin avulla

 

Kahvimaistelu on alkuun haastavaa, mutta siinä kehittyy nopeasti. Älä siis lannistu, vaikka et heti löytäisikään kahvista selkeitä (esim. suklaan, pähkinän, marjan) makuja. Maistelupakkausten takana löytyy jokaisesta kaupunkikahvisra makukuvaus, josta voit luntata apua kahvin makujen tunnistamiseen.  

Café Sydneysta voit löytää hedelmäisiä ja hunajaisia makuvivahteita, Café Reykjavikista täyteläisyyttä ja jopa toffeisia makuvivahteita sekä Café Barcelonasta täyteläistä ja vahvaa makua pähkinäsuklaisella makuvivahteella. Tunnistitko jokaiselle kahville ominaiset maut? :)

Kivoja kahvimaisteluja!

Terkuin, Inkku

 

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top