Hyvässä kahvissa maistuu baristan ammattitaito

27.6.2011

Laadukkaiden espressojuomien valmistus vaatii ammattitaitoa ja innostusta. Paulig Instituutti kutsuukin nyt 15 kahvilatyöntekijää Helsingistä ilmaiselle baristakurssille oppimaan uutta.

Lehtien palstoilta on voinut lukea huolestuttavia uutisia: Helsingin parhaiksi äänestetyissä kahviloissa ei hallita espressojen valmistusta kovinkaan hyvin (Haaga-Helia, opinnäytetyö 2011).  Uutinen yllättää maailman johtavassa kahvinjuojien maassa.  Selityksiä on monta, mutta yksi tärkeimmistä varmasti on, että alalle tosissaan vihkiytyneitä kahvi-ihmisiä on yhä niukasti – kahviloissa työntekijät vaihtuvat tiuhaan ja koulutus on jää usein vähiin.

Hyvän kahvin valmistuksessa monta tärkeää vaihetta

Kahvin valmistus nautinnolliseksi juomaksi on koko ketjun haastavimpia vaiheita. Siinä tarvitaan paitsi hyviä kahvituotteita myös tietoa, taitoa sekä aitoa innostusta ja halua tarjota asiakkaalle paras mahdollinen kahvinautinto.  Paulig perustikin jo 30 vuotta sitten Paulig Instituutin perehdyttääkseen kahviloissa, ravintoloissa ja suurkeittiöissä kahvia ammatikseen valmistavia henkilöitä kahvin valmistuksen saloihin.  Instituutin kahviasiantuntijoiden opissa käy vuosittain tuhansia ammattilaisia perehtymässä niin espressokahvien ja suodatinkahvien valmistukseen kuin kahvilatoiminnan pyörittämiseen.

Työskenteletkö kahvilassa? Haluatko päästä ilmaiseen koulutukseen elokuun lopussa?

Innostaakseen kahviloissa työskenteleviä kehittämään ammattitaitoaan Paulig kutsuu 15 kahvilatyöntekijää Helsingistä ilmaiselle baristakurssille Paulig Instituuttiin.  Koulutus on tarkoitettu kahviloissa työskenteleville ammattilaisille, jotka eivät aikaisemmin työurallaan ole saaneet kahvikoulutusta. Koulutukseen pääsevät ne 15 koulutusta tarvitsevaa, jotka ovat osanneet parhaiten perusteella, miksi heidän pitäisi päästä kurssille.  Koulutus pidetään Helsingin Vuosaaressa 30.8.2011 klo 9.00 ja se kestää 3,5 tuntia.

Jos kiinnostuit, laita postia vapaamuotoisine perusteluineen ja yhteystietoineen viimeistään 29.7. osoitteeseen: instituutti@paulig.com