Askartele joulutähti kahvipaketeista

8.12.2014
Joulutähti kahvipaketeista

Kodin koristaminen jouluun luo lämmintä ja juhlallista tunnelmaa. Omin käsin loihditut joulukoristeet luovat kotoisaa joulumieltä ja parhaimmillaan puuhastelussa voi kierrättämällä muistaa myös ympäristöasioita.  

Kierrätysteema ja käsillä tekeminen ajatuksissamme pyysimme Facebookissa aktiivisesti toimivalta Kahvipussin uusi elämä -ryhmältä vinkkejä helppojen ja näyttävien kahvilaminaatista toteutettavien joulukoristeiden ohjeisiin. Kuvia upeista luomuksista sateli ryhmään melkoisesti ja lopulta valitsimme Tarja Toikan joulutähtikoristeen ohjeen jaettavaksi myös sinun iloksesi. Näyttävä kolmiulotteinen joulukoriste on yllättävän helppotekoinen ja puuhaan voivat osallistua myös lapset!

Joulutähti syntyy näin:

·         Leikkaa kahvilaminaatista kuusi neliötä. Kuvan ikkunakoristeeseen käytetty neliö oli kooltaan 10cmx10cm mutta kokoa muuttamalla saat helposti eri kokoisia tähtiä!

·         Leikkaa kuhunkin neliöön viillot kulmien suuntaisesti sisäkkäin. Tämä sujuu helposti taittamalla neliö kulmittain kolmioksi ja leikkaamalla taitetulta sivulta kulmaa kohti viillot siten, että keskelle jää leikkaamaton noin puolen sentin levyinen alue. Katso mallia kaavasta! Mallityön kokoiseen tähteen kolme viiltoa riitti mainiosti mutta mitä useamman viillon teet, sitä herkempi ja yksityiskohtaisempi lopputulos on. 

·         Avaa neliö ja liitä keskelle syntyneet pienimmät kulmat toisiinsa joko teipillä, liimalla tai vaikka nitojalla. Seuraavat kulmat taitat toiselle puolelle, kuin ensimmäiset. Jatka näin kaikkien kulmien kohdalla.

·         Kun olet taittanut kulmat kaikista kuudesta ”sakarasta”, yhdistä sakarat keskeltä ja kiinnitä yhteen sakaraan ripustuslenkki.

Onnistuiko joulutähti? Oletko tehnyt itse muita joulukoristeita?

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top