Askartele ihanat korvikset käytetyistä kahvipakkauksista!

Mitä kaikkea hauskaa saa askarreltua tyhjistä kahvipusseista? Kahvipakkaukset taipuvat monenlaisiksi käyttöesineiksi, mutta niistä voi myös askarrella näyttävät ja värikkäät DIY-korvikset! Mikäli askartelu ei inspiroi, kahvipakkaukset lajitellaan normaalisti muovinkeräykseen tai sen puuttuessa sekajätteeseen.   

Kahvipusseista on aiemminkin askarreltu mm. liukureita ja yrttiruukkuja. Inspiraatio DIY-korviksiin löytyi HetaKP:n blogipostauksesta, jossa korvikset askarreltiin karkkipapereista. Kahvipakkauskin toimi tässä tarkoituksessa todella hyvin! Lisäksi ohjeen helppous yllätti :)

 

Askartele DIY-korvikset. Mitä tarvitset?

  • tyhjän kahvipussin (pesty ja kuivattu)
  • sakset
  • kuumaliimapyssyn
  • viivottimen
  • 2 metallista välirengasta
  • 2 koukkua
  • 2 helmihattua
  • pihdit
  • tussin
Mitä tarvitset DIY-korvisten askarteluun

 

Koruosat DIY-korviksiin

 

1. Mittaa viivoittimella ja leikkaa kahvipussista sopivasta kohtaa palat korviksille. Valitsin Café Sydney -pakkauksesta kohdat, joissa kuvio ja pinkin sävy olivat mahdollisimman samanlaiset. Leikkaamani palat olivat vaakasuunnassa 8 cm ja pystysuunnassa 5 cm. Jos haluat pienemmät korvikset niin mittaa esim. vaakasuunnaksi 5 cm ja pystysuunnaksi 4,5cm.

 

2. Liitä koruosan osat toisiinsa pihtien avulla. Tämä kohta vaatii hieman kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä!

 

3. Taittele leikatut palat haitariksi ja lopuksi vedä taiteltu pala sileäksi viivoittimella. Näin kulmat pysyvät paremmin taiteltuina.

 

4. Liitä koruosa ja haitari toisiinsa kuumaliimapyssyn avulla. Laita liimaa sekä koruosaan, että haitariin, jotta korun osat kiinnittyvät toisiinsa kunnolla. Anna liiman kuivua. Korvikset ovat valmiit!

 

Valmistin toiset parit myös Café New York -kahvipussista. Tein korviksista hieman pienemmät, kuin Sydney-korvispareista. :)

Keltaisesta New York -kaupunkikahvista saa askarreltua ihanat korvikset

 

Jätin tarkoituksella toisen puolen korviksesta hopeaksi (nurja puoli). Jos kahvipakkauksen kuviota haluaa korviksen molemmille puolille, voi kaksi palaista silittää yhteen silitysraudalla, ennen kuin pala taitellaan haitariksi. Tällöin kannattaa kuitenkin leikattujen palojen koko pitää melko pienenä, että palan pystyy vielä liimaamaan helmihattuun kiinni.

Tykkään todella paljon lopputuloksesta! Tästä oivat kesäkorvikset ensi kesäksi :)

 

Mukavia askarteluhetkiä :)

Terkuin, Pauligin Inkku

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top