Kahvipavlova resepti

Helppo pavlova on ihana jälkiruoka viikonlopun kahvipöytään. Kahvin ja marsalan avulla sen täytteeseen tulee uusi twisti. Alta löydät reseptin herkulliseen kahvipavlovaan! Reseptin on kehittänyt kokki Teemu Laurell.

Café Parisien kahvin vahva maku sopii leivontaan

 

Kahvipavlova

Marenki:

  • 3 kpl kanamunan valkuaisia
  • 150g sokeria
  • 40 g vettä

Erottele kulhoon kananmunan valkuaiset valmiiksi. Laita sokeri sekä vesi kattilaan ja laita seos kiehumaan. Keitä noin minuutti kunnes seoksesta tulee siirappia.

Aloita valkuaisten vatkaaminen kovalla teholla yleiskoneessa tai käsivatkaimella ja lisää samalla siirappi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt ja rakenne muuttunut vaahtomaiseksi. Levitä seos uunipellille ja laita uuniin 90 asteeseen noin puoleksitoista tunniksi tai kunnes marenki on kuivaa. Voit halutessa käyttää myös valmismarenkia.

Täyte:

250g mascarponea

3dl kuohukermaa

2 rkl tomusokeria

1 rkl marsalaa

2-3 rkl vahvaa espressokahvia (tai tummapaahtoista suodatinkahvia, kuten Café Parisien -kaupunkikahvia)

Vatkaa kuohukerma ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Sekoita kevyesti. Lisää lopuksi seokseen marsala sekä kahvi ja sekoita. Suodatinkahvista saat vahvempaa kahvia, kun mittaat kahvimitallisia kukkurallisina keittimeen. Tämä kikka sopii leivontaan, kun kahvin maun tulee olla vahvaa.

Kokoa pavlova seuraavasti: aseta pohjalle marenkilevy ja sen päälle mascarponetäytettä. Lisää jälleen päälle marenkilevy kunnes syntyy kaunis pavlova keko. Koristele mielesi mukaan.

 

Keitä kylkeen kuppi kahvia ja nauti!

Kahviterveisin, Pauligin Inkku

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top