Yläilmoista maankamaralle kahvi matkaseuranani

Nähdessäni Pauligin hakevan uutta Paulaa, tiesin heti, että ihmisläheinen työ kahvin parissa sopisi minulle samoin kuin työn mukanaan tuoma matkustelu. Paulan työssä yhdistyisi kaikki, mitä työltä saatoin toivoa.

Sekä kahvi että matkustelu ovat kuuluneet elämääni pienestä tytöstä lähtien. Ne ovat olleet olennaisesti läsnä myös aiemmissa ammateissani, kuten myös ihmisten parissa työskentely. Reissuelämä tuli tutuksi, kun toimin puolitoista vuotta ulkomailla oppaana. Kohde vaihtui puolen vuoden välein ja koko elämä piti saada mahtumaan kahteen matkalaukkuun. Kahvia totuin tarjoilemaan pomppuisissakin olosuhteissa edellisessä ammatissani lentoemäntänä.

Hyvää kahvia opin arvostamaan jo ulkomailla asuessani, kun ajoittaisen koti-ikävän lisäksi podin kahvi-ikävää. Kyllä se niin vain on, että täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle: minun piti mennä Välimerelle asti ymmärtääkseni, ettei ole perinteisen Juhla Mokka -kahvin voittanutta.

En osannut edes kuvitella, millainen seikkailu minua odottaisi klikattuani hakemuksen lähetä-painiketta. Monivaiheisen hakuprosessin jälkeen minut valittiin Pauligin 18. Paulaksi jatkamaan vuosikymmeniä pitkää perinnettä - mutta tuomaan myös ripaus omaa maustettani tähän yhteen Suomen tunnetuimmista PR-henkilöistä. Aloitettuani perehdytysjakson Paulan työhön huomasin, että minulla on vielä paljon opittavaa kahvin kiehtovasta maailmasta.

Nyt takana on kuukauden intensiivinen perehdytys Paulan työhön ja suomalaisten, kahvinjuonnin maailmanennätyskansan, kahvittelukulttuuriin. Olen tutustunut kahvin matkaan pavusta kuppiin sekä moneen muuhun kahviin liittyvään asiaan, joista tulen teille vielä kertomaan. 

Tässä minä nyt olen Sääksmäen kansallispuku ylläni ja kuparipannu kädessäni. Olen valmiina reissaamaan ja viemään hyvän kahvin sanomaa ympäri Suomenmaan ja kohtaamaan teidät, hyvän kahvin ystävät - sekä kasvokkain, että sosiaalisessa mediassa. Toivon tapaavani mahdollisimman monet teistä Paula-kauteni aikana erilaisissa tapahtumissa sekä Paulan Facebookissa. Muistattehan seurata kuulumisiani myös täällä blogissani ja reissuelämääni kuvina Instagramin kautta. 

Yhteisiä kahvihetkiä odottaen,

Noora-Paula

Pauligin 18. Paula, hyvän kahvin lähettiläs

 

 

Tags 
Hyvän kahvin päivä 6.6.
Blogimerkintä
paulahaku
paula-haku
Pauligin 18. Paula
Paulan työ
Pauligin Paula
Paula-tyttö
Noora Ylikoski