Tyylistä asuksi: "Paulan uusi tyyli huokuu nykypäivän naista"

Näin summaa bloggaaja Laura Pollari, joka loistaa Paulan uuden tyylin suunnittelijan, Elina Laitisen työparina. Laura on antanut suunnitteluprojektille kasvot Laura de Lille -blogissaan.

Paulan uusi tyyli -projektin inspiraatio-osuudesta, tiedottamisesta ja visuaalisesta näkyvyydestä on vastannut Laura de Lille -blogin Laura Pollari. Istutaanpa Lauran kanssa alas juttelemaan siitä, mistä Paulan uusi tyyli, Flora, on saanut vaikutteensa. Pääsemme samalla tutustumaan Lauran inspiroivaan elämään bloggaajana.

Uutta vanhan ehdoilla

Laura lähti mielellään mukaan suunnittelemaan Pauligin Paulalle uutta tyyliä.

- Projektissa oli sellaista ihanan luovaa tekemisen meininkiä, joka kiinnosti heti, Laura kertoo innostuneena.

Laura Pollari ja suunnittelija Elina Laitinen halusivat suunnitella uudesta puvusta mahdollisimman hyvän, jotta Sääsksmäen kansallispuku saisi rinnalleen arvoisensa tyylin. Laura näkee Pauligin Paulan ikonisena hahmona, jonka suomalaiset tuntevat – mutta miettii samalla, onko se nuoremmille sukupolville yhtä tuttu. Tavoitteena olikin suunnitella puku, joka tuo Paulan imagoon uutta ulottuvuutta.

Yhteistyö Lauran ja Elina Laitisen välillä on toiminut saumattomasti. Naiset ovat olleet samaa mieltä siitä, että Paulan perinteistä tyyliä tulee kunnioittaa uuden tyylin suunnittelussa. Flora on lainannut Sääksmäen kansallispuvusta muun muassa värityksen, josta Pauligin Paulan tunnistaa.

Uusi Paula on naisellinen ja boheemi barista

Pauligin Paula on edustanut oman aikakautensa naiskuvaa vuosikymmenien ajan – myös uusi Flora-asu, joka huokuu nykypäivän naista. Laura ja Elina halusivat kunnioittaa vanhaa, mutta tuoda Paulan tyyliin lisää 2010-luvun naisellista boheemiutta.

Inspiraatio asuun kumpusi Suomen rajojen ulkopuolelta. New Yorkissa asuessaan Laura Pollari kiinnitti huomiota paikallisiin naisiin, jotka vaikuttivat aina rennoilta, itsenäisiltä, avoimilta ja huolettomilta.

- Newyorkittaret eivät ottaneet itseään vakavasti: aina ei tarvinnut olla tiptop, Laura muistelee. Tuota samaa asennetta hän halusi tuoda myös Paulan olemukseen.

Flora-asussa on otettu tyylikkyyden lisäksi huomioon käytännöllisyys, jota Paulan liikkuva työ vaatii. Kengät ovat mukavat, lyhyt hameen helma antaa tilaa liikkua ja suorat housut pitävät lämpimänä.

Lauran kuvailemana uusi Paula on noin 20-30-vuotias nainen, jonka voi tavata työskentelemässä baristana trendikkäässä ja kansainvälisessä kahvilassa. Uusi Paula on rento: kasvoilla pieni sipaisu meikkiä, hiukset ovat boheemisti lyhyet tai ylös kietaistut ja korvia koristavat isot korvakorut.

- Puku on viime kädessä Elinan työ. Minä toin projektiin muun muassa kansainvälisyyttä ja markkinointinäkemystä, Laura kertoo. Pollari on kertonut Flora-asun suunnittelun etenemisestä Laura de Lille -blogissaan.

Bloggaamisessa parasta on vapaa itsensä ilmaisu

Jos Paulan uusi tyyli edustaa nykypäivän naista, on Laura Pollari itsekin sellainen. Freelancer-töidensä ja bloginsa välillä tasapainotteleva Laura listaa arkensa parhaat asiat: vapaus, joustavuus ja itsensä ilmaisu.

Laura de Lille -blogi sai alkunsa vuonna 2008, jolloin Laura opiskeli Pariisissa ja asui kadulla nimeltä Rue de Lille. Blogi alkoi täyttyä muotimarkkinoinnin opintoihin ja ulkosuomalaisuuteen liittyvistä kauniisti kuvitetuista jutuista. Reilut pari vuotta kirjoitettuaan Laura päätti lopettaa ajanpuutteen vuoksi, mutta sai nykyiseltä toimeksiantajaltaan puhelun vain viikon lopettamisen jälkeen. Ja niin Laura de Lille palasi lukijoitaan ilahduttamaan.

Suosituimmat blogit käsittelevät myös arkoja aiheita

Seitsemän vuoden yhteiselon jälkeen Laura toteaa blogin olevan tärkeä osa hänen elämäänsä – olisi outoa olla ilman sitä. Laura de Lille on kuin Lauran oikea arki hienoisen filtterin läpi katsottuna.

Liian siloteltu tyyli ei kuitenkaan puhuttele lukijoita pitkällä tähtäimellä. Lukijat hakevat blogeista vertaistukea. Suositut blogit ovatkin usein samastuttavia, henkilökohtaisia ja aitoja. Tästä syystä esimerkiksi mammablogit keräävät paljon lukijoita, Laura mainitsee.

Suomessa on Lauran arvion mukaan vain muutama bloggaaja, jotka elättävät itsensä pelkällä bloggaamisella. Myös Lauran tavoitteet ovat muualla kuin ammattibloggaamisessa: omaehtoinen freelancer-elämä yhdistää sujuvasti sekä työt että bloggaamisen.

- Tietynlainen pysyvyys töiden suhteen on kuitenkin tulevaisuudessa toiveissa, Laura toteaa naurahtaen.

 

Tyylistä asuksi -juttusarjassa seurataan Paulan uusi tyyli -kilpailun voittajatyylin matkaa Pauligin Paulan työasuksi ja arkityyliksi Sääksmäen kansallispuvun rinnalle.