Työni Pauligin Paulana

Pauligin Paula on historiallinen hahmo ja varmaankin yksi maailman erikoisimmista ammateista. Paula on kulkenut suomalaisen kahvikansan parissa jo 68 vuotta ja tuona aikana Paulana on toiminut 19 erilaista persoonaa. Mitä Pauligin brändilähettilään, Paulan, työ sitten oikeastaan on?  

Tällä hetkellä istua naputan tietokonettani Pauligin paahtimolla, Paulig-konsernin pääkonttorilla Vuosaaressa. Täältä löytyy työhuoneeni, kolmannesta kerroksesta markkinointitiimissä. Työpäiviä on viikossa viisi, joskus jopa kuusi tai seitsemän. Tärkeimmät työvälineeni ovat puhelin, tietokone, auto ja kamera.

Mennäänpä näin alkuun kuitenkin ajassa taaksepäin 3,5 vuoden verran päivään, kun en vielä tiennyt että juuri minä tulisin olemaan seuraava Pauligin Paula.

En tuolloin varsinaisesti etsinyt mitään uutta työtä, sillä minulla oli hyvä työpaikka opiskelemaltani alalta. Useampi ystävä alkoi vinkkaamaan minulle uuden Paulan rekrykampanjasta ja päätin katsoa mistä oikein oli kyse. Ystäväni olivat oikeassa. Työtehtävät todella puhuttelivat. Tehtävässä yhdistyvät rakastamani asiat: ihmisten tapaaminen, matkustaminen, edustustehtävät, some, markkinointi ja tietysti myös kahvimaailman tutkimusmatkailu.

Hakuprosessin ensimmäiset koekuvaukset maaliskuussa 2015. 

Paulan hakuprosessia voisin kuvailla minulle henkisenä harjoituksena. Olen luonteeltani melko malttamaton, kaikki tänne heti nyt -tyyppi, joten neljän kuukauden hakuaika tuntui todella pitkältä ja odotus hermoja raastavalta. Mitä pidemmälle haussa selvisin, sitä suuremmaksi "voitonnälkä kasvoi".

Monen muun kanssa hakiessani tavoiteltua Paulan pestiä en uskaltanut kuitenkaan täysin uskoa onnistuvani. Ei minusta varmastikaan tule seuraavaa Paulaa, ajattelin. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan.

Työsuhteeni Pauligilla alkoi toukokuussa 2015. Ensimmäinen kuukausi oli tiukkaa perehdytystä Pauligiin, kahviin ja Paulan työtehtäviin. 6.6.2015 oli päivä kun astuin ”virallisesti” Pauligin Paulan työkenkiin.

Ensimmäinen työkeikka Pauligin Paulana Live Aid Uusi Lastensairaala -konsertissa 6.6.2015.

Tuosta päivästä on kulunut jo yli kolme vuotta. Ajatelkaa, kolme vuotta! Toisaalta tuntuu siltä että olisin toiminut Paulana aina mutta toisaalta aika on mennyt pikakelauksella tähän päivään. Kolmessa vuodessa olen oppinut valtavasti.

Tänä päivänä Paulan työ nojaa noin 80 % digitaalisen ja sosiaalisen median maailmaan, sisältöihin ja markkinointiin. Paula on mukana siellä missä tapahtuu – kesäfestareilta maakuntien kahvitapahtumiin ja kahvin alkuperämaahan - raportoimassa paikan päältä reaaliaikaisesti.

Flow-festarit järjestetään elokuussa Helsingissä. 

Pauligin kesäfestarit ja niistä raportointi Pauligin somekanavissa kuuluu vahvasti Paulan kesään.

Guatemalassa kahvin jäljillä marraskuussa 2017.

Työni on käytännössä Paulan kampanjoiden ja sisältöjen suunnittelua, toteutusta, julkaisua ja vuorovaikutusta ihmisten kanssa niin somessa kuten kasvotustenkin. Perinteikkäämpiä Paulan vierailukohteita ovatkin vielä nykypäivänäkin vanhainkodit, messut sekä markettien suuret tapahtumat. Kovimmat ”Paula-fanit”  ovatkin varmaan iäkkäämpää sukupolvea, jotka muistavat Paula-tytön lapsuudestaan asti. 

VTKL:n Ystäväpiiri-toiminnan 10 vuotista taivalta on juhlittiin Kuopiossa, Helsingissä ja Tampereella.

Paulig oli mukana Vanhustenviikolla järjestämässä onnellisia kahvihetkiä pk-seudun vanhainkodeissa.

Paulan työ on ollut niin mukaansa tempaavaa, että huomaan tekeväni töitä lähes koko ajan. Toki Maijana olen antanut Paulalle kasvot jo kolmen vuoden ajan. Vaikka lähden kesälomalle Lappiin ja suljen puhelimen, niille jotka minut tunnistavat olen silti Paula. Luonnehtisinkin Paulan tehtävää pikemminkin elämäntavaksi kuin työksi. Olin sitten Maija tai Paula, skannaan jatkuvasti uusia trendejä, kokeilen uusia asioita ja mietin mitä Paula voisi seuraavaksi tehdä ja missä. 

Vaikka työ on toki ajoittain kuluttavaa sen nopeatempoisuuden vuoksi, en ole katunut päivääkään. Käsi sydämellä voin sanoa että tähän asti eletyn elämäni hienoimmat hetket on kokettu tämän työn siivittämänä. Olen päässyt tutustumaan mielenkiintoisiin henkilöihin, vierailemaan mitä upeammissa paikoissa tekemään mitä siisteimpiä asioita! 

Café Parisienin siivittämällä reissulla Pariisissa syksyllä 2015.

Ensimmäinen matka kahvin alkuperään Guatemalaan marraskuussa 2017.

Paulig Cupsolo lähettiläs Sanni vieraili Pauligin paahtimolla Paulan kahvikoulussa keväällä 2016.

Hetki ennen laskuvarjohyppyä! Pauligin YouTube-kanavalle toteutettiin sarja yllätysaamiais-jaksoja, jossa tunnetut tubettajat pääsivät suunnittelemaan yllätyksen läheiselleen. Kuvassa lisäkseni Mariieveronica ystävänsä Katriinan kanssa.

Kahvin voimalla voi testata esimerkiksi jääkiekkoa, cheerleadingia tai vaikkapa alpakka-agilitya. Täältä pääset katsomaan kaikki Paulaa testaa -jaksot.

Jäljellä on vielä yksi upea ja jännittävä vuosi. Ja siitä onkin kuulkaa tulossa melkoinen. Sosiaalinen media ja trendit elävät tänä päivänä niin hullulla tahdilla että se mikä on "SE JUTTU" tulevaisuudessa, on vaikea ennustaa. Mukana täytyy kuitenkin pysyä ennakkoluulottomasti ja uteliaana. Paula on kokenut kolmen vuoden aikana melkoisen brändiuudistuksen tuoden brändiä tunnetuksi myös nuoremmille kahvinjuojille YouTube-, ja some-videoillaan. Ja meno ei ole hidastumassa, sen voin luvata.

Vaikka työpäiviä on vielä jäljellä runsaasti on luopumisprosessi jo jollain tasolla alkanut. Ajatus Paula-identiteetistä luopumisesta tuntuu todella haikealta ja jokainen kerta (myös tätä kirjottaessa) viimeistä työpäivää ajatellessani silmiini nousee kyyneleet. Ne eivät johdu siitä että haluaisin jatkaa Paulana vielä lisää vuosia, vaan siitä että huikea matka ja elämänvaihe on tullut osaltani päätökseen ja uudet tutkimusmatkat ja kokemukset elämässä odottavat. 

Otathan myös Paulan muut some-kanavat seurantaan:

Instagram: @pauligin_paula

YouTube: PauligFI

 

Kuullaan taas <3

 

Maija

Pauligin Paula

 

Kirjoittaja: Paula

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!