Tunnelmia Hyvän kahvin päivästä

Päiväni alkoi aamuvarhaisella, kun hurautin Helsingin keskustaan ravintola Savoyhin. Olo oli kuin morsiamella, kun minut meikattiin ja kammattiin sekä puettiin virallisesti ensimmäistä kertaa Paulan asuun. Olin ollut jo muutamissa kuvauksissa Sääksmäen asuun pukeutuneena, mutta tänään olisi ensimmäinen virallinen esiintymiseni Paulana, mittojen mukaan tehdyssä työasussani.

Ravintola Savoyssa oli paikalla eri medioiden edustajia ja myös perheeni oli kutsuttu lehdistötilaisuuteen. Jännittyneenä odotin hetkeä, jolloin minut esiteltäisiin kutsuvieraille. Odotellessa kului useampi kupillinen kahvia. Jännitys kuitenkin karisi, kun astelin huoneeseen ja näin edeltäjäni kannustavan hymyn. Minua haastatellut Jaakko Selin sai rennolla olemuksellaan loputkin jännityksen rippeet karisemaan. Juhlallinen ja kauan odotettu hetki koitti viimein ja sain käteeni kuparipannun sekä kaulalleni hopeakäädyn.

Savoyn lehdistötilaisuuden jälkeen annoin vielä pari haastattelua, jonka jälkeen matka jatkui Esplanadin puistoon. Espan puistossa vietimme Hyvän kahvin päivää Gustav Pauligin nimipäivän kunniaksi. Siellä minut esiteltiin yleisölle ja Espan lavalle noustessani aamun jännitys oli enää muisto vain. Nousin lavalle neljään otteeseen yhdessä kuudennen Juhla Mokka -lahjarasian suunnitelleen Elina Warstan kanssa. Jaakko Selin haastatteli vuorotellen kumpaakin meistä. Kaunis ilma houkutteli runsain mitoin kahvinystäviä puistoon ja kahviteltan ympärillä riitti ihmisiä jonoksi asti. Haastattelujen välissä kiertelin ihmisjoukon seassa, jaoin nimikirjoituksia ja hymyilin ihmisten kameroille.

Espalta kiiruhdin vielä Radio Nostalgian suoraan lähetykseen, jossa Markus Parkkinen haastatteli minua. Keskustelimme päivän kulusta, Paulan työstä ja tietenkin hyvästä kahvista!

Kotiinpäin ajaessani näin lentokoneen kaartavan lentokentältä. Haikeuden tunne käväisi mielessäni nähdessäni edellisen työpaikkani nousevan kohti korkeuksia. Yksi aikakausi elämässäni oli tullut päätökseen, mutta toinen oli alkanut. Minulla olisi edessäni suuri seikkailu. Leveä hymy levisi huulilleni, kun oivalsin tämän ja kaarsin auton kotipihaan onnellisena. Ensimmäinen päiväni Paulana oli sujunut mainiosti ja heti huomenna pääsisin taas työn touhuun!

 

Kesäisin kahviterveisin,

Noora

Pauligin 18. Paula

Tags 
uusi Paula
Blogimerkintä
Pauligin 18. Paula
Hyvän kahvin päivä 6.6.
Hyvän kahvin lähettiläs
Espan puisto
Juhla Mokka -keräilyrasia
Pannun taikaa
Juhla Mokka
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›