Tunnelmallinen pakkaspäivä Wilhelmiinan Konditoriassa

Luistimet, laskiaispullat ja Airamin termospullo. Näyteikkunassa on ihana talvinen sommitelma, joka kutsuu ohikulkijoita sisään. Kuuma juoma houkuttelee, sillä ulkona paukkuu lähes 20 asteen pakkanen. Jyväskylän keskustan kahvilahelmi Wilhelmiinan Konditoria kutsuu ihanaan kahvihetkeen.

Kahvilan ovi avautuu tiuhaan ja pöydät ovat täynnä. Osa väestä istuu kahvilassa kauan ja nauttii sen tarjottavista pitkän kaavan mukaan, ensimmäisen kahvikupillisen kanssa suolainen lohisaaristolaisleipä ja tarjoamani santsikupillisen kanssa herkullinen kakkupala. Toiset piipahtavat hakemaan salaatin ja take away -kahvikupin mukaansa lounaaksi.

Vitriini notkuu toinen toistaan ihanampia herkkuja ja sen edessä iskee valinnan vaikeus. Löytyy sekä suolaisia piirakoita ja voileipiä että toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä makeita leivonnaisia. Kahvilasta voi ostaa mukaansa myös tuoretta leipää.

Kiertelen pöydästä toiseen tarjottimeni kanssa tarjoamassa santsikuppeja Presidentti-kahvista. Kahvi saa pöydissä kehuja, eikä ihme. Kahvi jauhetaan pavuista juuri ennen suodatusta, jolloin kahvin maku on tuoreimmillaan. Kahvipannullinen myös sekoitetaan lusikalla, jotta kahvi on tasalaatuista, eikä se ole yli sallitun ajan lämpölevyllä. Suodatinkahvin lisäksi kahvilasta saa myös Barista-espressoja ja siitä tehtyjä muita erikoiskahveja.

Pitkän historian omaavassa Nikolainkulmassa on mitä parhaimmat puitteet kahvilalle ja sisustus onkin mietitty viimeisen päälle. Kahvilasta löytyy suurempi sali, jossa on useita kahden ja neljän hengen pöytiä ja peremmällä löytyy pienempiä huoneita, joissa kahvinsa voi nauttia sohva- ja nojatuoliryhmissä.

Kahvi on aina tuoretta, vitriini on täynnä herkkuja ja sisustus on viihtyisä, en siis yhtään ihmettele, että ovi käy tiuhaan ja tyhjää pöytää on vaikea löytää. Wilhelmiinan Konditoriassa täyttyy hyvän kahvilan kriteerit ja suosittelen ehdottomasti käymään siellä kahvilla, jos Jyväskylän suunnalla liikut!

 

Herkkuterkuin,

Noora

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top