Torilla tavataan

Kesäisin Paulan keikkakalenteriin mahtuu torikahviloita ympäri Suomen. Satoi tai paistoi, torikahvilat luovat aitoa kesätunnelmaa ja henkivät perinteistä suomalaista kahvilakulttuuria. Viime viikolla vierailuni sijoittui Joensuun torille, missä Paulan perinteeksi muodostunutta vierailua osattiin jo odottaa.

 

Viime viikolla sain viettää leppoisan työpäivän Torikahvio Päivänurmessa hyvän kahvin ja iloisten ihmisten parissa. Tämä oli jo toinen vierailuni Päivänurmeen Paula-pestini aikana, joten työntekijät ja osa asiakkaistakin oli jo tuttuja vuoden takaa. Vastaanotto oli edelleen lämmin ja tunsin oloni erittäin tervetulleeksi Joensuun torille. 

Kahvion terassilta kokee Joensuun torielämää parhaimmillaan ja samalla voi seurailla torin lavan erilaisia esityksiä.

Santsikuppien tarjoilun lomassa aikaa riitti hyvin jutusteluunkin. Ihmiset ovat iloisia, pyytävät pöytiin istumaan ja kenelläkään ei koskaan tunnu olevan kiire mihinkään. Torikahviloissa kuulee ehdottomasti jännittävimmät muistot ja kokemukset. 

 

Kuvan pariskunta kutstui minut istahtamaan pöytäänsä. He esitteleivät itsensä ja kertoivat olevansa Torikahvio Päivänurmen perustajat. Minulle kerrottiin, että Pauligin kahvia on tarjoiltu Päivänurmessa jo vuodesta 1981. Nykyään toiminnasta vastavaat lapset Jari ja Jussi Päivänurmi. 

Mikäli satut liikkumaan Joensuun lähettyvillä, Torikahvio Päivänurmi on ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka. Käy lukemassa lisää kahvion omilta Facebook-sivuilta.

Kiitos taas mukavasta ja leppoisasta työpäivästä Päivänurmen ihanalle henkilökunnalle. Teille on aina ilo tulla kylään!

Aurinkoisia kesäpäiviä toivottelee,

 

Maija

Pauligin 19. Paula