Suomalaisella laivalla nautitaan suomalaista kahvia

Joulukuu tuo vipinää risteilyille, kun ihmiset suuntaavat Tallinnaan muun muassa jouluostosten sekä pikkujoulurientojen perään. Itsekään en ole päässyt vielä tämän vuoden puolella risteilemään, joten oli korkea aika käydä aistimassa hieman jouluista tunnelmaa Eckerölinen laivalla Helsinki-Tallinna välillä.

Viime perjantaina hyppäsimme aamulla aikaisin laivaan yhdessä Pauligin Barista -lehden toimittajan ja valokuvaaja Kim Öhmanin kanssa. Teimme samalla lehteen juttua suomalaisen kahvin tarjonnasta suomalaisella laivalla.

Kävin tervehtimässä matkustajia aamiaisella ja totta kai tarjoamassa santsikuppeja kuparipannustani. Monet kyselivät samalla myös hyvän kahvin valmistusvinkkejä.

 

Pääsin käymään komentosillalla tervehtimässä kapteeneja, jotka pääsivät hetkeksi kahvitauolle ja minä otin käyttöön vanhat merimiestaitoni.

Saimme luvan kurkistaa myös laivan konehuoneen puolelle. Paulana on kyllä siistiä olla, kun pääsee vierailemaan näin jännittäviin paikkoihin!

 

Risteily on hyvä tapa ottaa pieni irtiotto arjesta ja lähteä vaikkapa lyhyelle lomalle yksin, ystävien tai perheen kanssa. Ymmärtääkseni Tallinnassa on tällä hetkellä alennusmyynnit käynnissä, joten varaa ihmeessä vielä viimehetken piipahdus eteläiseen naapuriin Eckerö Linen sivuilta

Ihanaa viikkoa kaikille!

 

Ystävällisin terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula

 

Valokuvat: Kim Öhman