Runebergin Friikkipirtelö

Mitähän olisi J.L. Runeberg tuumannut vaimolleen Fredrikalle, jos hän olisi tarjonnut miehelleen makeannälkään runebergintortun sijaan friikkipirtelön? Runebergintortun kerrotaan syntyneen kaapista löytyneistä ns. jämäraaka-aineista, josta Fredrika taikoi miehelleen, J.L. Runebergille, makeannälkään syötävää. 

Runebergin friikkipirtelö:

  • 2,5 dl Paulig Frezza Vanilla
  • 3 dl 3 Kaverin paahdettu pähkinä & kinuski -jäätelöä
  • 0.5 dl mantelirouhe
  • 1 kpl runebergintorttu
  • Kermavaahtoa

1. Paahda mantelirouhe paistinpannulla kullanruskeaksi.

2. Leikkaa runebergintorttu kahtia hieman koristelun alapuolelta.

3. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella keskenään Frezza, jäätelö, runebergintortun alaosa ja paahdettu mantelirouhe (jätä rouhetta myös hiukan koristeluun).

4. Kaada lasiin juoma, lisää kermavaahto ja koristele runebergintortun yläosalla sekä paahdetuilla manteleilla.

 

Runebergin päivää odotellessa!

 

Kahviterveisin

 

Maija

Pauligin 19. Paula