Reilu kahvitauko

Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa, joten halusin järjestää yllätyksenä ihanille työkavereilleni kahvihetken. Tarjoilut koostui luonnollisesti Reilun kaupan tuotteista ja kahviksi pöytään valikoitui keskipaahtoinen Reilun kaupan luomukahvi Paulig Mundo.   

Suomi on ainut maa, missä kahvitauko on lakiin erikseen määritelty. Kuinka mahtavaa! Tämä jos jokin kertoo siitä, kuinka rakas kahvi meille suomalaisille onkaan. Virkistävä kahvitauko on ennen kaikkea tärkeä työviihtyvyyden kannalta, ja halusinkin panostaa tähän kahvihetkeen tarjoiluiden puolesta hieman enemmän. 

Punnitse ja Säästä -kaupasta löytyi kiitettävä valikoima Reilun kaupan suklaata. Loppupeleissä valinnan vaikeus yllätti ja päätinkin ottaa tarjoilupöytään mukaan useampaa sorttia. Mielummin siis överit kun vajarit! 

Överimakea pirtelö piti sisällään Reilun kaupan banaania, jäätelöä, kanelia, kahvia sekä kookoslastuja. 

Kahvihetkemme Paulig Mundo on Reilun kaupan keskipaahtoinen luomukahvisekoitus, joka sopi makuprofiilinsa puolesta eriomaisesti erilaisten pöydän tarjottavien kanssa. 

Sertifikaatteja on olemassa maailmassa monia, ja jokaisella on oma painoarvonsa. Reilu kauppa -merkin tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Reilun kaupan viljelmillä työntekijät saavat vähintään lakien mukaista palkkaa ja asialliset työolot. Lapsityövoiman käyttö on kielletty. Myös ympäristöstä huolehditaan vaalimalla kestävää viljelyä ja luonnon monimuotoisuutta.

Kun kahvi on vastuullisesti tuotettu, siitä jää kokonaisvaltaisesti hyvä maku suuhun. Paulig onkin antanut lupauksen, että kaikki hankkimamme kahvi on ostettu sertifioiduista tai vastuullisiksi varmennetuista lähteistä vuoden 2018 loppuun mennessä. Mielestäni tämä jos jokin on reilua!

Lue lisää Reilusta kaupasta täältä.

 

Reilun terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula