Привет из Москвы - Terveiset Moskovasta!

Suuntasin vuoden 2016 ensimmäiselle työmatkalleni Venäjälle. Matka oli samalla ensimmäinen vierailuni naapurimaahan. Määränpääni oli Moskova, jossa tapasin Pauligin paikallisessa toimistossa työskentelevät kollegani. Sää liki 12 miljoonan ihmisen suurkaupungissa oli yhtä luminen ja hyytävä kuin kotona Helsingissä.  

Pauligilla on paahtimo Vuosaaren kahvipaahtimon lisäksi myös Venäjällä, Tverissä. Meillä paahtimo ja toimisto toimivat samassa kompleksissa, mutta Venäjällä toimisto löytyy Moskovasta. KYLLÄ Paulig tunnetaan myös Venäjällä korkealaatuisena kahvimerkkinä ja on suurimpia suodatinkahvin valmistajia. Yhä useampi venäläinen valistee pikakahvin sijaan aitoa suodatinkahvia.

Tiesitkö, että ”Suomen Presidentti-kahvi” on kuitenkin täysin eri kuin ”Venäjän Presidentti-kahvi”. Miksi? Esimerkiksi siksi, että Suomessa pohjavesi on toisenlainen kuin Venäjällä ja makutottumukset erilaiset. Reseptiä säädetään parhaiten paikalliseen makuun sopivaksi. Me suomalaiset pidämme erityisesti hapokkaasta, vaaleapaahtoisesta kahvista.

Venäjän markkinoilta löytyy muutama oma tuote, mutta mukana on myös meille tuttuja merkkejä.

Moskovan toimistolla vieraillessamme pidin esimieheni kanssa esityksen Paulan historiasta ja Paulan tyyliuudistuksesta. Aihe oli Moskovan kollegoista kiinnostava ja saimme paljon kysymyksiä.

Esityksen jälkeen joimme kahvia ja maistelimme herkullisia venäläisiä leipomuksia.

Oli mukava tavata kollegoja toisen maan toimistolta. Minut otettiin erinomaisesti vastaan ja työporukasta huokui erinomainen tiimihenki! Olemmehan kuitenkin kaikki suurta Paulig-perhettä :)

Viimeisenä iltana ehdimme vielä käydä ihastelemassa upeaa Punaista toria!

Ps. Olin joulumatkallani juuri Dubaissa, jossa tuli  nähtyä vaikka minkälaista valoa ja joulukoristetta. Ne eivät vetäneet vertoja Moskovan runsaille jouluvaloille, jotka koristivat koko kaupunkia!

 

Rakkain terveisin

Pauligin 19. Paula

Maija