Presidentti Special Blend

Ensimmäinen kevään merkki on se, kun uusi Presidentti Special Blend ilmestyy kauppojen hyllyille. Special Blend on vuosikertakahvi, jota on saatavilla vain rajoitettu erä. Tänä vuonna kavin maku tuleee Indonesiasta, jotka ovat kypsyneet hitaasti vuoren huipulla. 

Kahvi on paahtoasteeltaan 2, mutta tummapaahtoisten kahvien ystävät älkää toki säikähtäkö! Tämän vuoden Special Blendissä on paljon aromikkuutta ja voimakkuutta, mutta myös hapokkuutta, mikä korostaa marjaisia makuja. Näin kahvi on saanut villin ja vahvan makuprofiilin.

Kahvi sopii makunsa vuoksi erinomaisesti brunssipöytään, missä tarjolla on makeaa ja suolaista syötävää. Erityisesti keväinen ananas-kookoskakku tuo kahvin maut hyvin esiin!

Resepti ananas-kookoskakku

Pohja:

150 g voita

1dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl turkkilainen jogurtti (voi käyttää myös kermaviiliä)

0,75 dl kookoskermaa

1 kananmuna

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 prk ananasta

Puolikas tuore ananas pilkottuna pieniksi paloiksi.

Koristeeksi kookoshiutaleita.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Valuta ja pilko ananakset ja levitä ne pohjan päälle. Sekoita täytteen aineet sekaisin kulhossa ja kaada pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 200c n. 15min ja lisää piirakan päälle kookoshiutaleet ja paista sen jälkeen vielä 10-15min kunnes piirakka on valmis. Koristele kakku kookoshiutaleilla ja tuoreella ananaksella. 

 

Lähtölasku kesään on alkanut. Ihanaa kevättä kahvin ystävät!

 

Maija

Pauligin 19.Paula