PAULIGIN INKKU X UHANA – KAHVILÄHETTILÄÄN TYYLIUUDISTUS

Vuoden 2019 alussa aloitettiin 20. Pauligin kahvilähettilään rekrytointi ja samalla päätettiin uudistaa tätä ainutlaatuista työnkuvaa ajanhengen mukaisesti, mutta perinteitä kunnioittaen. Uudistuksen myötä oli aika luopua Paula – nimikkeestä sekä päästää Sääksmäen kansallispuku viettämään ansaittuja eläkepäiviään Paulig-museoon.

Uuden kahvilähettilään asukokonaisuuden on suunnitellut tamperelainen Uhana ja vaatteet on valmistettu Suomessa. Asukokonaisuudessa yhdistyy Pauligin kahvilähettilään lähes 70 vuotinen perinne ja Uhanalle tyypillinen muotokieli.

Vuoden 2019 alussa aloitettiin 20. Pauligin kahvilähettilään rekrytointi ja samalla päätettiin uudistaa tätä ainutlaatuista työnkuvaa ajanhengen mukaisesti, mutta perinteitä kunnioittaen. Pauligin kahvilähettiläät ovat aina heijastelleet omaa aikaansa ja nyt tuntui luontevalta ottaa askel eteenpäin ja irrottaa jo instituutioksi muodostunut tehtävä sukupuolisidonnaisuudesta, joten luovuimme Paula – nimikkeestä. Kahvilähettiläiden työtehtävät ovat myös muuttuneet vuosien saatossa ja tänä päivänä ne ovat monipuolisia ja vauhdikkaita. Siksi nyt oli aika päästää Sääksmäen kansallispuku viettämään ansaittuja eläkepäiviään Paulig-museoon.

Kahvilähettilään uusi työasu on suunniteltu perinteitä kunnioittaen ja tuoden Inkun persoonallisuuden esiin.

Sääksmäen kansallispukua 1950-luvulta asti kantanut Pauligin kahvilähettiläs on kokenut aiemminkin tyyliuudistuksia ja jo vuonna 2015 Pauligin kahvilähettiläs siirtyi käyttämään rentoa Flora-tyyliä. Tyylin uudistaminen saa kuitenkin vielä jatkua Pauligin Inkun myötä! Perinteikäs Sääksmäki-kuosi on päätetty ottaa vahvemmalla ja nykyaikaisemmalla tavalla käyttöön ja samalla luovumme Flora-tyylistä. Tähän uudistukseen tarvitsimme osaavan kumppanin ja iloksemme tamperelainen Uhana lähti innostuneena yhteistyöhön mukaan!

Uuden kahvilähettilään, Pauligin Inkun, työasun on suunnitellut tamperelainen Uhana. Pääsuunnittelijat Mira (oikealla) ja Hanna (toinen vasemmalla) vastasivat vaatteiden suunnittelusta ja kaavoituksesta ja vaatteiden ompelusta vastasi Vaatturi Anne Äikäs.  Inkun korvakorusetin on suunnitellut Uhanan korusuunnittelija Pipsa Kämäräinen (vasemalla).

Yhteistyömalliston lähtökohtana olivat kahvilähettilääseen liittyvät perinteet, Sääksmäki-kangas sekä Inkun valloittava persoona. Uhanan perustajat Hanna Virkamäki ja Mira Vanttaja ottivat toimeksiannon vastaan inspiroituneina.

”Tutustuimme etukäteen Inkun persoonalliseen tyyliin”, Hanna kertoo. Sääksmäki-kangas asetti suunnittelutyölle raamit ja lisäksi työvaatteiden tuli olla kantajansa näköisiä ja istua erilaisiin tilaisuuksiin. ”Suunnittelimme muutaman eri asukokonaisuuden, joita kahvilähettiläs voi käyttää niin kesäfestareilla kuin juhlavammissa tilaisuuksissakin” Mira täydentää.

Uhana loi Inkulle oman korvakorusetin, joka on inspiroitunut Sääksmäki-kuosista. ”Kuosista löytyi kauniita kuvioita, joiden tuominen graafisempaan teki niistä juuri Inkun näköiset!” Pipsa kertoo.

Uusi tyyli koostuu muun muassa takeista, paidasta, housuista ja korvakoruista.  Uuden kahvilähettilään, Pauligin Inkun persoona, mukavuus ja muunneltavuus olivat tyylin muodostamisessa keskeisessä roolissa. Lisäksi mallistolla haluttiin kunnioittaa perinteitä ja Sääksmäki-kuosi modernisoitiin.

Inkun oman korvakorusetin lisäksi halusimme tehdä Uhanan yhdestä tunnetuimmasta tuotteesta Pisara-korvakoruista oman version. Sääksmäki-kankaasta inspiroituneet korvakorut ovat tehty kotimaisesta puuvanerista ja niiden koukut ovat sterling hopeaa, ketjut ja renkaat ovat nikkelivapaata korumetallia.

”Olin todella innoissani, kun pääsin sovittamaan vaatteita ensimmäistä kertaa!” Pauligin Inkku kertoo. ”Hanna ja Mira olivat todella löytäneet tyylini ytimen ja oma ehdoton lempparini ovat hieman cropatut housut, jotka sopivat varmasti moneen tilanteeseen” Inkku jatkaa.

”Alkuperä ja omat juuret näkyvät vahvasti vaatemaailman tulevissa trendeissä. Pauligin Inkun asut ovat siten tätä päivää. Vaatteiden muotokielessä näkyy Uhanan kädenjälki”, summaa Hanna.

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top