Paulan vinkit ensimmäisille kahvifestareille

Suomen ensimmäiset kahvifestivaalit starttasivat tänään ja ne ovat käynnissä koko viikonlopun Kattilahallissa. Kahvinjanoinen kansa pääsee maistelemaan erilaisia kahveja ja tutustumaan vallalla oleviin kahvialan trendeihin. Poimi sinäkin tärpit talteen ja piipahda kahvifestareilla viikonloppuna!

Paulig oli hienosti edustettuna kolmella eri osastolla. Aloitin kierroksen tutustumalla vuosikertakahviimme eli Presidentti Special Blend 2015 -kahviin. Järjestyksessään neljäs vuosikertakahvi on peräisin Tansaniasta, Kilimanjarolta ja se on valmistettu jälleen satokauden parhaista kahvipavuista. Kahvin maussa on rehevää punaisten marjojen ja kypsien aprikoosien aromikkuutta. Kahvi on kypsynyt 1600 metrin korkeudessa rikkaassa maaperässä. Osastolla sai maistaa vuosikertakahvia valmistettuna Trifecta-laitteella, jossa pystyy vaikuttamaan mm. uutoksen voimakkuuteen sekä kestoaikaan.

Seuraavaksi suuntasin Paulig Instituutin osastolle, jossa jokainen kävijä sai testata kahvitietämystään hauskan tabletilla toimivan tietokilpailun parissa. Kysymyksiä oli 15 kappaletta kahvin viljelystä ja valmistuksesta aina kahvin historiaan ja erikoiskahvijuomiin liittyen. Jokainen kilpailuun osallistunut saa maistiaiset kevään toisesta uutuudesta eli tummapaahtoisesta Brazil-kahvista. Osastolla sai myös istahtaa lukemaan kahviaiheisia kirjoja tai kartuttaa kahvitietämystään keskustelemalla Pauligin koulutusasiantuntijoiden kanssa. Kolmannella osastollamme oli edustettuna Robert Paulig Roastery, jossa kävijät pääsivät maistamaan Fresh Five -tuoteperheen vaaleapaahtoista White Knigth -kahvia, tummapaahtoista Full House - kahvia sekä Extereme-espressoa. 

Hyvän kahvin lähettiläänä minua kiinnostaa myös muiden kahvialan yritysten tuotteet ja kiertelinkin innokkaasti myös muilla osastoilla. Tutuistuin pienpaahtimoiden tuotteisiin ja sain maistaa joka osastolla trendikkäitä kahvijuomia. Pääsin maistamaan Yhdysvalloista Suomeen rantautunutta Cold Brew -kahvia eli kylmäuuttamalla valmistettua kahvia. Voikahvimestari puolestaan taikoi minulle samettisen voilla ja ruskealla sokerilla maustetun kahvin, joka olisi sopinut jälkiruoaksi. Fazerin osastolla sai valita kahvilleen mieleisen makuparin 16 eri suklaan valikoimasta. Monien mielenkiintoisten osastojen lisäksi festareilla oli mahdollista kuunnella erilaisia luentoja ja kahvialan ammattilaisten haastatteluja. Tutustu kahvifestareihin ja viikonlopun ohjelmaan täältä

Kahvintuoksuista viikonloppua toivottaa,

Noora