Paulan keittiössä

Makuparit testauksessa –osa 1.

Meille kaikille on hyvinkin tuttua se, että illallisia järjestettäessä tarjottavalle ruoalle mietitään tarkkaan juuri sen makuja korostava ruokaviini.

Monesti käy kuitenkin niin, että jälkiruoan tai leivonnaisten suhteen ei sitten anneta toista ajatusta sille, mikä kahvi sopisi parhaiten korostamaan niiden makua.
Kahveissa on kuitenkin suuria eroja: on kahvisekoituksia, alkuperämaakahveja, vaaleapaahtoista ja tummapaahtoista.

Makuparit ovat olleet nyt paljon tapetilla ja kahvitastingitkin alkavat yleistyä. Työnikin puolesta olen saanut asiaan tutustua. Niinpä päätin testata muutamaa erikoiskahvia yhdessä niille mietittyjen leivonnaisten kanssa.

Päätin kokeilla muutamia erikoiskahveja ja niille mietittyjä leivonnaisia.
Miten maut tukevat toisiaan?

Ensimmäisenä testivuorossa oli villikko alkuperämaakahvimme Papua New Guinea. Ainutlaatuisten makuvivahteidensa ansiosta tämä kahvi luo ylellisen makuparin erityisesti alkoholilla maustettujen leivosten ja suklaiden kanssa.

Leivoin kahvin seuraksi perinteisen tiramisu-kakun. Kahvin valmistin pressopannulla, jolloin kahvin rasva ei suodatu pois vaan kahvin maku jää täyteläisemmäksi.

Erikseen kumpikin tuote oli jo herkullinen ja suussa sulava, mutta yhdessä maisteltuina nämä kaksi korostivat toistensa parhaita puolia. Kahvin runsasaromisuus korostui ja jälkimaussa muutenkin löytyvät paahdetun kaakaon vivahteet korostuivat.

Tämä makupariyhdistelmä olisi loistava loppuillan tai viikonlopun ylellisiin herkutteluhetkiin.

Arjen ja juhlan hemmotteluhetkiin tämä makupariyhdistelmä on täysosuma: Paulig Papua New Guinea -kahvi ja tiramisu-kakku.

 

 

 

 

 

 

 

Reseptin kuvan tiramisuun löydät  Paulan Facebookista.

Nautinnollisia kahvihetkiä!

Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Tags 
Blogimerkintä
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›