Paulan kahvilavinkit: Cafe Regatta

Pieni, mutta suloinen kahvilarakennus, nuotiosavun tuoksu, ja merinäköala. Sympaattinen näky houkuttelee pysähtymään ja karistamaan kaupungin pölyt hartioilta. ”Lande keskellä Stadia” onkin perustajan, Rainer Korpelan, liikeidea ja uskallan jopa väittää, että vastaavaan et törmää missään. Nykyinen kahvilarakennus valmistui autiolle kallioluodolle 122 vuotta sitten, kun Pauligin suku rakennutti kesähuvilansa edustalle kalastajiensa verkkovajan.

Korpela avasi lähes 50 vuotta tyhjillä olleen pikkumökin vuonna 2002 kesätyöpaikaksi kahdelle tyttärelleen. Tuolloin ei ollut aavistustakaan siitä, että tuosta pienestä parinkymmenen neliön rakennuksesta tulisi yksi Helsingin persoonallisimmista ja suosituimmista kahviloista. Nykypäivänä tuo jäätelökioskiksi suunniteltu ”kesätyöpaikka” työllistää täysipäiväisesti useamman Korpelan perheenjäsenen.

Cafe Regatta sijaitsee Töölössä Sibeliuspuiston edustalla, Rajasaaren kupeessa vain parin kilometrin päässä ydinkeskustan vilinästä. Asiakaspaikkoja kahvilarakennuksessa on vaatimattomat 25, mutta ulkoa tilaa löytyykin jopa 250 henkilölle. Ulkona voi nauttia laineiden liplatuksesta sekä merimaisemasta tai unohtaa arjen kiireet nuotiotulen räiskeessä vaikkapa nuotiomakkaraa paistellen.

Regatta on avoinna vuoden jokaisena päivänä – aamuvarhaisesta iltamyöhään. Kesällä nautitaan auringon säteistä ja merimaisemasta, kun taas talvella voidaan lämmitellä vilttien alla kuumaa kahvia tai vaikkapa kaakaota nautiskellen. Lisäksi kahvilasta saa uunituoreita korvapuusteja, mustikkapiirakkaa ja muita kahvilaherkkuja.

Cafe Regatasta löytyy aktiviteetteja ja tapahtumia ympäri vuoden. SUP Cafe Regatta on toiminut vuodesta 2005 asti ja vuonna 2013 Sup-laudat ovat tulleet mukaan välinetarjontaan. Tarjonnasta löytyy Sup-lautoja, kajakkeja, kanootteja ja soutuveneitä. Lisäksi valikoimasta löytyy Sup-joogaa, Sup-alkeiskursseja ja retkiä sekä yksityisopetusta.

Käy lukemassa lisää Facebookista: www.facebook.com/SupCafeRegatta

Instagram: @supcaferegatta

Jututin kahvilassa vielä ihanaa pariskuntaa, joka kertoi poikkeavansa Regatassa hyvinkin usein. Mielestäni he osasivat kiteyttää tämän kahvilan luonteen yhteen lauseeseen: ”Kahvila keskellä Helsinkiä, jossa elää suomalainen sielu”.

Cafe Regatan tapahtumista ja tunnelmista lisää Facebookista  ja  Instagramista.

 

Kahviterveisin

Maija 

Pauligin 19. Paula