Paulan kahvilakiertue: Rovaniemi

Oulun jälkeen matkani jatkui kohti rakasta Rovaniemeä ja minua ehkä hieman jännitti millainen vastaanotto kotikaupungissani odottaisi. Tiedossa oli kaksi kahvilavierailua. Halusin tutustua Rovaniemeläiseen Antell-kahvilaan sekä maailman pohjoisimpaan suklaapuotiin - Choco Deliin.

 

Olin viimeksi käynyt kotona pääsiäisenä, joten oli ihana päästä pitkästä aikaa viettämään viikonloppua oman perheeni kanssa. Vanhempani ja kohta 13-vuotias pikkuveljeni viettävät lähes koko kesän mökillämme, joten töiden lomassa oli rentouttavaa päästä mökille hengähtämään.

Ennen mökille asettumista kävin tutustumassa pariin keskustan kahvilaan.

Antell Sampokeskus

Paula yllätti aamukahville saapuneita rakennusmiehiä ja muita aamuvirkkuja Antell Sampokeskuksessa heti aamusta kahvilan auettua. Kahvilaan oli aamulla saapunut tuoreet leipomukset Oulun leipomosta ja lämpimäiset tekivät kauppansa kahvin kanssa.

Heinäkuun aamuruuhka ei ollut kuitenkaan vilkkaimmillaan, joten kerkesin taas jutella hiukan pidempää kahvilan asiakkaiden kanssa.

Haastattelin myös kahvilapäällikkö Eveliina Rissasta, jolle heitin muutaman kysymyksen kahvilasta:

Kauanko Antell-kahvila on ollut Sampokeskuksessa?

Antell-kahvila on ollut Sampokeskuksessa kaksi vuotta.

Mikä saa teidät erottautumaan muista keskustan kahviloista?

Muista kahviloista meidät erottaa ehdottomasti henkilökunta, sekä rauhallinen ja tunnelmallinen kahvilaympäristö keskellä vilkasta ostoskeskusta. Olemme tunnettuja erinomaisesta palvelusta – ystävällisyys, asiakaslähtöisyys ja hymy ovat tässä avainasioita.

Miksi teillä kannattaa pistäytyä?

Meillä kannattaa pistäytyä siksi, että meillä saa nauttia kaikessa rauhassa Rovaniemen parhaasta kahvista, pehmeästä tummapaahtoisesta Mundo-kahvista, santsikuppia unohtamatta. Tarjoamme herkullisia tuoreita leivonnaisia ja muita sesongin mukaisia herkkuja viikon jokaisena päivänä.

Mikä on suosituin tuotteenne?

Suodatinkahvin ja espressopohjaisten kahvijuomien lisäksi asiakkaittemme suosikkeja ovat pehmeä luumutäytteinen wienermunkki sekä täyteläinen Keskiyön aurinko -kakkupala houkuttelevalla lakkakiilteellä.

Antell Sampokeskus on myös yksi Pauligin paras kahvila 2015 -kilpailun semifinalisteista, joten käy katsomassa tämänkin kahvilan meininkiä Instagramista.

Kiitos kivasta aamusta Antellin porukka!

 

Choco Deli

Vihdoin pääsin vierailemaan maailman pohjoisimmassa suklaakahvilassa - Choco Delissä. Rovaniemeläisenä tyttönä jopa hävettää myöntää, että tämä oli ensimmäinen vierailuni kahvilaan.

Choco Deli on maailman pohjoisin suklaatuotteita valmistava yritys ja kaikki tuotteet ovat käsityönä valmistettuja ja niissä käytetään ainoastaan luonnollisia ja parhaita mahdollisia raaka-aineita. Choco Delin tarjonta koostuu erilaisista konvehdeista, kakuista sekä leivistä, joiden kanssa maistuu juuri pavuista jauhettu tuore pressokahvi tai jokin espressopohjainen juoma. Valikoimasta löytyy myös teetä sekä muita virvokkeita.

Päivä Rovaniemellä muuttui aurinkoiseksi, joten asiakkaitakin alkoi tulla mukavasti ja kahvilan terassi täyttyi. Monet tutut ja vanhat ystäväni saapuivat moikkaamaan minua Choco Deliin ja sainkin kertoa, mitä Paulan työ oikein on. Tarjosin myös perinteisesti kuparipannusta santsikuppeja kahvin ostaneille.

Kävin kurkistamassa kahvilan alakertaa, missä suklaataikuri Jouko Rajanen oli täydessä työn touhussa. Jouko valmistaa itse alusta loppuun kaikki Choco Delistä maailmalle lähtevät konvehdit ja työtä totisesti näytti riittävän.

"Haluan, että jokainen konvehti näyttää siltä miltä se maistuu". Jouko kertoo.

Choco Delin toiminta on ollut käynnissä 2,5 vuotta ja suklaakonvehdit ovat ehdottomasti toiminnan ydin. Silti myös kakkujen osuus myynnistä on kovassa kasvussa.

Choco Deli oli mukana myös Suomen paras leipomo -ohjelmassa, josta irtosi Lapin paras leipomo titteli. Kysyntä on ollut kovaa ja moni ravintola ja kahvila ympäri Suomen on ottanut jälkiruokalistalleen rovaniemeläiset Jouko Rajasen käsintehdyt suklaakonvehdit.

Kahvilan vitriini tosiaan lumoaa toinen toistaan upeammilla konvehdeilla. Jokainen konvehti on kaunis yksittäinen taideteos ja maku todella vastaa ulkonäköä.Silmäni osuvat mielenkiintoiseen yhdistelmään - tummasuklaa-savuporo-suolasuklaaseen. Tätä on ihan pakko maistaa! 

 

Arctic Ice Cream -Rovaniemen oma jäätelö

Suklaakonvehtien lisäksi Choco Delissä tehdään käsinvalmistettua, Rovaniemen omaa jäätelöä. Anna-Riikka Lavia perusti Arctic Ice Cream -yrityksen vuoden alussa, ja yhden naisen jäätelötehdas siirtyi Choco Delin tiloihin huhtikuussa.

Jäätelö saa makunsa rehellisistä raaka-aineista: luomumaidosta, sokerista ja kananmunista sekä lappilaisista marjoista. Jäätelössä ei käytetä mitään keinotekoisia aineita.

Anna-Riikka näytti minulle myös hieman jäätelön valmistusta ja pääsin nappaamaan pari kuvaa hillajäätelön valmistuksesta. 

Jäätelöä pääset maistamaan Rovaniemellä Arctic Ice Creamin jäätelöbaarissa Choco Delissä ja kesäaikaan kauppakeskus Revontulessa. Jäätelöä myydään myös suoraan ravintoloiden keittiöihin eri puolille Lappia.

Sain maistaa mielestäni maailman parasta suklaajäätelöä, joka oli valmistettu appelsiininkuoresta sekä Jouko Rajasen suklaasta. 

Kiitos koko Choco Delin huikealle tiimille, että pääsin tutustumaan suklaan sekä jäätelön valmistukseen!

Käy tutustumassa Choco Delin suklaamaailmaan kahvilan omilla nettisivuilla, Facebookissa tai Instagramissa. Tämäkin kahvila on mukana Pauligin paras kahvila 2015 -kilpailussa.

Arctic Ice Creamin tunnelmiin pääset täältä.

Pohjois-Suomen kahvilakiertueesta oli jäljellä enää pohjoisin paikka ja seuraavana päivä vuorossa olikin Kittilän pastillinvärinen Cafe Soma!

 

Aurinkoisia päiviä toivottelee

Maija

Pauligin 19. Paula