Nokipannukiertue

Taas oli se odotettu aika vuodesta, kun nokipannukiertue starttasi Lapissa. Lappiin meneminen tuntuu aina siltä kun menisi kotiin, sillä olen lähtöisin Rovaniemeltä. Upeat lumimaisemat, kiireettömyys ja nokipannukahvintuoksu ovat olennainen osa lappikokemusta. 

Lensin työkaverini Marian kanssa Kittilään tiistai-iltapäivänä. Majoituimme Hotel Levi Panoramassa upeiden maisemien ympäröimänä, nimittäin hotelli sijaitsee keskellä Levitunturin eturinnettä. Pienenä luksuksena saimme vielä oman saunan tähtitaivaalla, jossa iltaisin sulattelimme kohmeisia varpaitamme.

Ensimmäinen nokipannukiertueen etappi oli Äkäslompolossa Jounin Kaupalla, jonne ajoimme keskiviikkoaamuna.

 

Kuten moni tietää, kauppa on tunnettu erilaisista tempauksista, arvonnoista ja erityisesti kauppiaastaan Samposta. Päätimmekin siis järjestää paikalla pienimuotoisen tapahtuman.

Kaupalla ratkottiin nokipannukahvinkeiton mestaruus kahden Paulan välillä. Käy katsomassa kooste täältä.

Seuraava kohde oli torstaina Luvattumaa Levillä. Luvattumaa on suosittu latukahvila, jonka pihapiiristä löytyy lisäksi lappilainen kotaravintola ja upea lumilinna, jossa voi jopa yöpyä.

Moni moottorikelkkailija ja hiihtäjä pysähtyi nauttimaan nokipannukahvit sekä rupattelemaan kaikesta maan ja taivaan väliltä. Lapissa huomaa että kenelläkään ei ole kiire ja ihmisillä on aikaa jäädä juttelemaan.

Nokipannukahvi vaan on niin hyvää! Katso videolta kuinka valmistat oikein nokipannukahvin!

Kotimatkamme Helsinkiin alkoi jo torstai-iltana, mutta Nokipannukiertue jatkuu vielä seuraavat kaksi viikkoa - koko hiihtolomakauden ajan. Mikäli satut olemaan maisemissa, käy ihmeessä nautimassa ilmaiset nokipannukahvit.

Alta näet kiertueen pysähdyspaikat:

Viikko 9

Ke 1.3 K-supermarket Levi

To 2.3 Levi Hotel Spa

Viikko 10

To 9.3 K-Supermarket Ivalo

Pe 10.3 Tunturihotelli Saariselkä 

 

Ihania hiihtolomaviikkoja kaikille <3

 

Toivottelee,

Maija

Pauligin 19. Paula