Nokipannukahvit ja termarivinkki retkelle!

Kahvi kuuluu syysretkelle, mutta mitä asioita kannattaa ottaa huomioon täydellisen kahvinautinnon maksimoimiseksi? Tästä blogista löydät ohjeet täydellisiin nokipannukahveihin sekä termarikahvivinkit syysretkelle!

Pauligin inkku nauttii kahvista syysretkellä

 

Retkeily luonnossa kuuluu syksyyn! Mikä on sen parempaa, kun hengittää rauhassa ulkoilmaa ja nauttia nokipannukahvit ruskan värittämissä maisemissa? Eipä varmaan kauhean moni asia.

Nokipannukahvin ohjeet

Tarvitset:

  • 7 g/kahvimitallinen pannujauhettua kahvia 1 dl vettä kohden (esimerkiksi Presidentti tumma paahto)
  • nokipannun
  • 1-2 litraa vettä (riippuu pannun koosta)

1. Käytä puhdasta ja kylmää vettä. Lisää vesi pannuun niin, että vettä on pannussa hieman yli puolen välin.

2. Kiehauta vesi. Siirrä pannu nuotion päältä pois ja lisää kahvi kuumaan veteen. Jos käytät 1 litraa vettä niin laita kahvia 70 grammaa eli 10 kahvimitallista tai 10 kukkurallista ruokalusikallista. Sekoita hyvin.

3. Laita pannu takaisin nuotiolle ja kuumenna niin kauan kunnes kahvi alkaa kuplia. Poista pannu lämmönlähteeltä ja anna kuplimisen tasoittua. Sen jälkeen laita se takaisin nuotiolle ja anna kiehahtaa uudestaan. Toista tämä vaihe yhteensä kolme kertaa.

4. Siirrä pannu pois nuotiolta ja anna kahvin uuttua noin 5 minuuttia. Uuttumisen aikana kahvinpurut valuvat veden pohjalle.

5. Kun 5 minuuttia on kulunut, kahvi on valmista. Nautinnon maksimoimiseksi, nauti kahvi kuksasta. Emalimuki on kiva retkellä, mutta sen kanssa saattaa kahvia siemaillessa polttaa suun ja näpit :P
Presidentti tumma paahto sopii nokipannukahviksi

 

Kahvi nautitaan syysretkellä kuksasta

 

Jos lähdet kevyemmälle syysretkelle ja tulentekopaikka ei ole lähettyvillä, voit napata kahvin myös kätevästi termariin mukaan. Kaksi asiaa, mitkä kannattaa ottaa huomioon termarikahvia valmistaessa:

  • Suosi termarissa tummapaahtoisia kahveja. Vaaleapaahtoiset kahvit (paahtoaste 1-2) ovat herkkiä makuvirheille, joten niiden maku saattaa kärsiä termarissa herkemmin. Tummapaahtoisten kahvien täyteläinen ja paahteinen maku "suojaa" kahvia paremmin makuvirheiltä.
  • Esilämmitä termari kuumalla vedellä! Kahvi säilyy termarissa kuumana pidempää, kun kaadat sen jo valmiiksi lämpimään termariin :)
Termarikahviksi kannattaa valita tummapaahtoinen kahvi

 

Termarikahvi ja take away kuppi kuuluvat syysretkelle

 

Monet suosivat aeropressiä retkellä ja se on myös erittäin kätevä ja hyvä tapa valmistaa kahvi metsässä :) Aeropressiin löydät ohjeet täältä.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä ja pääset nauttimaan maistuvista kahveista ruskaisissa syysmaisemissa. 

Kahviterkuin, Pauligin Inkku :)

 

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top