Mitä Paulalta yleensä kysytään?

Lähes kolmen vuoden aikana olen huomannut, että on muutama kysymys, joita kysytään lähes paikassa kuin paikassa. Vastaukset näihin kysymyksiin tulevat nyt jo selkärangasta .

 

1. Miten valmistetaan hyvä kahvi?

Hyvän kahvijuoman valmistaminen ei vaadi paljon. Korkealaatuisen kahvijauheen lisäksi riittää, että huolehtii valmistusastioiden puhtaudesta, kahvin tuoreudesta ja itse valmistuksesta.
Mittaa kahvia yksi kahvimitallinen ( 7-8 g) kahvijauhetta kupillista (1,25 dl) kohti. Käytä aina raikasta ja kylmää vettä, joka annostellaan puhtaalla vesikannulla säiliöön. Sekoita valmis kahvijuoma ennen tarjoilua. Kahvi on parhaimmillaan puolen tunnin ajan valmistuksesta.
Säilytä kahvia ilmalta, valolta ja lämmöltä suojattuna. Säilytä se aina omassa pakkauksessaan ilmatiiviissä rasiassa, kuivassa ja viileässä paikassa. Jääkaapissa kahvi säilyy pidempään tuoreena.

2. Mikä on Paulan asu ja miksi juuri se on valikoitunut Paulan asuksi?

Puku on Sääksmäen juhlapuku, yksi Suomen kansallispuvuista. Puvun taustalla on romanttinen tarina. Pauligin perustaja Gustav Paulig retkeili 1870-luvulla nuorena poikamiehenä Sääksmäen Visavuoren maisemissa. Tarina kertoo, että hän näki silloin viehättävän talontyttären yllä Sääksmäen kauniin kansallispuvun ja piti kovasti näkemästään. Se oli hänen mielestään suomalaisuutta aidoimmillaan ja puhtaimmillaan. Tämän takia Paulan asuksi on valikoitunut juuri Sääksmäen puku.

3. Minkälainen on Paulan normaali työviikko?
Normaali työviikko on sellainen, että maanantaina pakkaan auton täyteen kahvia paahtimolla, hoidan viikon toimistohommat eli päivitän blogia, kirjoitan facebookiin kuulumisia, soitan viikon asiakkaat läpi ja sovin heidän kanssaan vielä tulevista päivistä, varaan hotelliöitä tulevia matkapäiviä varten ja muuta sellaista. Tiistaista perjantaihin sitten kierrän Suomenmaata viemässä kahviterveisiä. Yleensä vierailen kahviloissa, kaupoissa, oppilaitoksissa, vanhainkodeissa, kesällä kesätapahtumissa ja talvella on esimerkiksi messuja.
4. Onko Paula aina tummatukkainen?

Kun Paulaa valitaan, ei hiusten värillä ja mallilla tai silmien värillä ole merkitystä. Tärkeimmät kriteerit Paulalle ovat yli 18 vuoden ikä, suoritettu ajokortti ja luonteen tulisi olla iloinen, helposti lähestyttävä ja helposti lähestyvä.

5. Juotko itse kahvia?

Olen ehtinyt työurani aikana juomaan aika monta kiloa kahvia. Päivittäinen kulutus on sellainen 4 – 5 kuppia kahvia päivässä. Kahvimaun suhteen olen tyypillinen suomalainen: aamuisen maitokahvin valmistan mielelläni Juhla Mokka -sekoituksesta ja kahvilassa tilaan yleensä cappucinon tai caffé mochan.

Tags 
Blogimerkintä
Kahvi
valmistus
Sääksmäen juhlapuku