Makupareja etsimässä

Jos joku päivä avaisin oman kahvilan, mietin millainenkohan se olisi. Ennen kaikkea se olisi paikka, missä asiakas voisi oppia kahvista. Se olisi paikka, missä asiakas yllättyisi kun hänen valitseman leivoksen kanssa suositeltaisiinkin jotain juuri sille sopivaa kahvia. Koska me suomalaiset olemme kahvinjuonnin maailmanmestareita, meidän tulisi ymmärtää kahvia enemmän.

Uskokaa tai älkää, mutta on olemassa jälkiruokia ja kahveja, jotka eivät ole luotuja toisilleen. Vertaan tätä usein pariskuntaan, jotka eivät yksilöinä tuo toisistaan parhaita ominaisuuksia esiin. Toinen jää näkymättömäksi tai saa toisessa nostettua esiin pahimmillaan jopa ikäviä vivahteita.

Meillä täällä Pauligilla tehdään jatkuvaa tuotekehitystä ja uutuuskahveja tulee markkinoille jokainen vuosi. Kun kahvi on edennyt pitkän prosessin suunnittelusta valmiiksi tuotteeksi, alkaa oikean makuparin etsiminen.

Pääsinkin osallistumaan täällä Vuosaaren paahtimolla makuparin etsintään yhdessä kollegojen kanssa. Meille oli valmistettu tulevan uutuuskahvin kanssa erilaisia kakkuja, joita pääsimme maistelemaan. 

Kun "täydellinen match" on löytynyt, se viedään nettisivujemme makuparipalveluun.

Makuparipalvelusta löydät sekä reseptit että niille sovivat kahvit. 

Millainen sitten on täydellinen makupari? Kahvi ja tarjottava tukevat toistensa makuja, ja tuovat niissä esiin mahdollisesti jopa uusia vivahteita. Jyräämättä toisiaan ne tuovat molemmista esiin parhaat puolet.

Vielä en valitettavasti voi paljastaa, mikä kahvi olikaan kyseessä, mutta Marian ilmeestä päätellen kakku oli ainakin kirpeää!

Kahviterveisin,

Maija
Pauligin 19. Paula