Maakuntien makuparit: YMPYRÄ SULKEUTUU VANTAANKOSKEN RANNALLE 8.8.

Aamu alkoi aurinkoisena edellisiltaisen ukonilman jäljiltä. Ajelin Vantaalle, jossa kuvausryhmä odotti Riikka Oinosen luona. Riikka perheineen asuu vehreällä omakotialueella Rekolassa.

Uudenmaan maakuntaherkuksi oli valittu monien vaihtoehtojen joukosta mokkapalat. Kuvasimme mokkapalojen valmistusvaiheet keittiössä yhdessä Riikan ja hänen tyttärensä Neelian kanssa. Mokkapalojen paistuessa uunissa kuvasimme Riikan ja Neelian oman kahvitteluhetken olohuoneen sohvalla. Kohtauksesta tuli kotoisa Riikan hörppiessä kahviaan ja Neelian köllötellessä hänen kainalossaan sohvalla, Peppi Pitkätossua selaillen.

Mokkapalareseptejä on varmasti yhtä monia kuin on leipojiakin, mutta Riikan resepti meni kyllä aivan kärkeen kaikkien maistamieni mokkapalojen joukossa. Taikinaan kaadettu kupillinen maitokahvia takasi ainakin tämän kahvinlähettilään makunautinnon! Riikan reseptillä mokkapalat olivat erittäin meheviä: täyte levitettiin lämpimän, uunista tulleen piirakan päälle, jolloin se imeytyi ihanasti piirakan pintaan. Reseptiä täytyy kokeilla kotona!                                         

Kun saimme kohtaukset purkkiin Riikan kotona, ajoimme vielä Vantaankosken varteen Vanhalle viilatehtaalle ottamaan muutaman ulkokuvan. Ympyrä sulkeutui: lähes puoli vuotta sitten kiertue alkoi Kuhmosta, jossa kuvasimme Pajakkakosken rannalla. Nyt kiertue päättyi Vantaankosken varrella kuvattuihin otoksiin.

Puolen vuoden kiertueemme on matkannut 19 maakunnassa halki Suomen, joka kevättalvesta heräsi kevään kautta kesän kukoistukseen. Onkin aika kiittää ja kumartaa muuta kuvausryhmää sekä matkan varrella tapaamiani mahtavia ihmisiä - ja toivoa, että tulevat työprojektit tarjoaisivat jotain yhtä ainutlaatuista kuin Maakuntien makuparit -kiertue! En usko, että tulen koskaan kokemaan mitään vastaavaa!