Maakuntien makuparit: SYDÄMELLISET EURAN RINKELIT 1.7.

Viides kuvausviikkomme alkoi maanantai-iltapäivänä, ensimmäisenä etappina Satakunta. Ajelimme sateisen Etelä-Suomen läpi suunnitellen alkavaa kuvausviikkoa. Jäimme yöksi Harjavaltaan, josta olisi aamulla lyhyt ajomatka seuraavan päivän kuvauspaikkaan.

Hyvinnukutun yön jälkeen suuntasimme kohti viikon ensimmäistä kuvauskohdetta, Euran Pirttiä. Jouduimme etsiskelemään paikkaa hetken mutta lopulta löysimme perille. Pihaan kurvattuamme ihmettelimme, miten olimme saattaneet ajaa ensin paikan ohi - pirtti on 1900-luvun alussa rakennettu, todella näyttävä jugend-rakennus, jonka katto ulottui paikoin lähes maahan asti.

Punakeltaisen pirtin pihalla meidät otti vastaan perinneasuun pukeutunut Tarja Ala-Hakula, joka johdatti meidät sisään. Meitä ulkona tervehtinyt kaunis arkkitehtuuri jatkui myös rakennuksen sisäpuolella. Tarja esitteli meille Pirtin ja katselimme samalla mahdollisia kuvauspaikkoja. Löysimme sopivan salin puolelta: valmistelimme tilan ja aloitimme päivän kuvausurakan.

Ensin kuvasimme Satakunnan perinneherkun, Euran rinkilöiden taikinan valmistuksen. Pääsin myös itse kokeilemaan niiden leipomista. Tarja kertoi, että vasta noin 2000 rinkilää valmistettuaan voi sanoa olevansa rinkilämestari - minun pitää siis tehdä enää 1998 rinkilää voidakseni sanoa osaavani rinkilöiden valmistuksen salat! Taikinan levätessä kuvasimme kahvihetken Tarjan kanssa.

Saimme videoon tarvittavat kohtaukset kuvattua melko nopeasti. Lähdimme kohti seuraavaa etappiamme, Keski-Suomea, rasialliset rinkilöitä kotiin viemisinämme. Poikkesimme ohikulkumatkalla vanhempieni luona syömässä ja ajoimme illaksi Jyväskylään, jossa seuraavan päivän kuvaukset odottivat.