Maakuntien makuparit: pikkuleipiä Pohjanmaalla 6.-7.5.

Kolmas kiertueviikko alkoi kirkkaana tiistaiaamuna, kun matka kohti Pohjanmaan maakuntia alkoi. Tapasimme kuvaajan kanssa Tikkurilan rautatieasemalla, josta hyppäsimme laukkuinemme Kokkolan junaan. Kuvausryhmämme kolmas jäsen liittyi seurueeseemme Tampereelta. Junamatka kului nopeasti alkavaa kuvausviikkoa suunnitellen ja ikkunan takaa näkyviä lakeuksia ihaillen.

Kuljimme tiistai-illan Kokkolan kaduilla ja tutustuimme kaupunkiin etsiskellen kauniita kuvauspaikkoja. Löysimme sopivan Neristanista, vanhan kaupungin viehättävältä puutaloalueelta, jossa kuvasimme ilta-auringon valaisemia värikkäitä talorivejä.

Ensimmäinen vierailukohteemme oli Kokkolan ammattioppilaitos, jossa kuvasimme keskiviikkona Chydenius-pikkuleipien valmistuksen. Pikkuleivät taikoi oppilaitoksesta tänä keväänä leipuri-kondiittoriksi valmistuva Laura Nissilä. Vastaanottomme oli vieraanvarainen, paikalla oli Lauran lisäksi hänen opettajiaan, joiden kanssa juttelimme pitkät tovit tulevista kevään juhlista. Pääsimme samalla maistelemaan oppilaiden tekemisiä makoisia tyrnimarmeladeja.

Pikkuleipien raaka-aineita ovat ruis- ja vehnäjauhot, voi, sokeri, sooda ja kerma. Täytteeseen tulee voita, munankeltuainen, tomusokeria ja tilkka kahvia. Pikkuleipien valmistus taltioitui filmille vaihe vaiheelta. Kun valmistusvaiheet olivat purkissa, siirryimme lounaan jälkeen vielä Kokkolinnan opetusravintolaan kuvaamaan. Minun ja Lauran kahvitteluhetken kuvauksissa menikin pidempi tovi, kun naurukohtauksestamme ei ollut tulla loppua. Vielä valmis annoskuva ja pitkä päivä oli vihdoin pulkassa!