Maakuntien makuparit: Piiroita kahdessa polvessa Piiroisilla 2.4.

Joensuu ja sen lähiympäristö tuli kuvausryhmällemme tutuksi aamupäivän aikana, kun kiertelimme etsimässä sopivia kuvauskohteita. Pilvinen sää teki kuvaamisen haasteelliseksi, sillä maisema näytti linssin läpi harmaalta. Löysimme kuitenkin muutamia kivoja kuvauspaikkoja ja aamupäivä kului nopeasti niitä kuvatessa. Pian olikin aika siirtyä seuraavaan perinneherkun kuvauspaikkaan.

Pohjois-Karjalan perinneherkuksi oli valittu karjalanpiirakat, piiroot. Menimme kuvaamaan niiden valmistusta pyhälahtelaisen Henna Piirosen kotiin. Hennan kanssa piirakoita valmisti hänen anoppinsa Marjatta Piironen. Naiset leipoivat sekä riisitäytteisiä karjalanpiirakoita että perunapiirakoita. Pulikka eli piirakkakaulin ajeli piirakan pohjat tasaisiksi naisten tottuneissa otteissa. Rypytys sujui niin sukkelaan, ettei voinut kuin ihailla. Olen kokeillut karjalanpiirakoiden leipomista vain kerran aiemmin mutta näiden kahden naisen taidonnäytteestä inspiroituneena voisin kokeilla uudemmankin kerran. Uunituoreet piirakat munavoin kera kun veivät kielen mennessään!

Päivän päätteeksi vaihdoimme vielä maakuntaa Pohjois-Karjalasta Etelä-Savoon, jossa meitä odotti seuraava kuvauspäivä Kekkolan kartanossa Mikkelissä.

 

Seuraa Maakuntien makuparit -kiertuetta reaaliajassa Instagram -tililläni.