Maakuntien makuparit: näkkileipää vääksyläiseen tapaan 5.6.

Kiertueviikkomme viimeinen kuvauspaikka oli Vääksyn Mylly, jossa valmistimme hämäläistä näkkileipää mylläri Kari Savolan kanssa. Mylly oli rakennettu sodan aikana ja sen pienet yksityiskohdat kiinnostivat koko kuvausryhmää. Kuvaaja taltioi näkkileivän valmistusvaiheet linssin läpi filmille ajan patinoimassa myllyrakennuksessa. Sillä aikaa minä ja Anna otimme kuvia kauniista myllystä ja istuimme omenapuun alla ulkoilmatoimistossamme tietokoneidemme kanssa.

Omenapuun varjossa kuvattiin myös minun ja Karin kahvitteluhetki, kun näkkileipä oli valmis. Hämäläinen näkkileipä toi mieleeni yläasteen kotitaloustunneilla oppimani teeleivän. Aion ehdottomasti kokeilla näkkileipäreseptiä kotona, sillä saimme mukaamme Vääksyn Myllyssä jauhettuja jauhoja.

Vääksyn kaunis kylä ja sen läpi virtaava kanava saivat kuvausryhmän haltioihinsa. Kuvasimmekin päivän lopuksi kaikki ulkokuvat kanavan rannassa ja joen yli kulkevilla silloilla.

Kuvauspäivän päätyttyä pakkasimme tavarat autoon ja suuntasimme nokan kohti kotia. Jälleen yksi kiertueviikko oli ohi ja hieman haikeakin tunnelma vallitsi kuvausryhmän kesken, sillä enää kaksi Maakuntien makuparit  -kiertueviikkoa odotti kuvausryhmää!