Maakuntien makuparit: Muikkukukkosia ja kummitusjuttuja Kekkolan kartanossa 3.4.

Saavuimme Kekkolan kartanoon jo kuvauspäivää edellisenä iltana. Meitä oli vastassa kartanon isäntä ja suloiset mäyräkoirat Vallu ja Viski. Pöytään oli katettu nälkäiselle kuvausryhmälle iltapala, jota nauttiessamme kuulimme kertomuksia kartanon mielenkiintoisesta historiasta. Kekkolan kartanosta löytyy tarinoita vuodesta 1545 alkaen. Nykyinen kartanorakennus on rakennettu tosin vuonna 1920.

Tarinoiden joukossa oli tietysti kummitusjuttujakin. Majoituin vilkkaasta mielikuvituksestani huolimatta talon nimikkokummituksen Malviinan mukaan nimettyyn keltaiseen kammariin.

Kummituksia tai ei, nukuin kuin tukki ja aamiaisen jälkeen aloitimme taas kuvaukset. Ensin kuvasimme muikkukukkosen valmistuksen kartanon tunnelmallisessa keittiössä. Siirsimme ulkokuvaukset iltapäivään odottamaan selkenevää säätä, koska aamulla satoi lunta.

Muikkukukkosen valmisti kartanon keittiömestari Petri Sikstus. Kukkosiin tulee täytteeksi muikkuja sekä possun palvikylkeä ja se leivotaan ruistaikinakuoreen pieneen muffinivuokaan. Kukkosten kypsyessä leivinuunissa ikuistimme keittiömestarin kahvihetken. Kun kukkoset olivat kypsiä, pääsimme maistamaan niitä – erittäin herkullisia!

Kuvauspäivän päätteeksi suuntasimme kotimatkalle vatsat täynnä maukasta lähiruokaa. Hektisen kuvausviikon aiheuttamasta väsymyksestä huolimatta kuvausryhmä oli kiertueeseen enemmän kuin tyytyväinen. Seuraavaa odotellessa

 

Seuraa Maakuntien makuparit -kiertuetta reaaliaikaisesti Instagram -tililläni.