Maakuntien makuparit: kupruilevaa pohjalaista pannukakkua 9.5.

Aamu alkoi harmaana ja sateisena, kun ajelimme hotellilta kohti opetusravintola Silveriaa. Oppilaitoksen opettaja Arja Myllykangas otti meidät iloisena vastaan. Päivän perinneherkku oli kropsu, pohjalainen pannukakku.

Saimme taltioitua kropsun valmistusvaiheet ennätysajassa, sillä se on varsin helppo tehdä: vehnäjauhot, suola, voi ja maito sekoitetaan, levitetään uunipellille ja työnnetään uuniin paistumaan rapsakaksi. Komeus kruunattiin ”köyhän miehen lakkahillolla”, eli porkkana-karviaishillokkeella ja kermavaahdolla. Noilla silattu herkku suorastaan odotti päästä maistettavaksi!

Itse olen erityisesti suolaisten herkkujen ystävä ja Arja vinkkasikin, että taikinaan voi lisätä hyvin vaikkapa juustoraastetta. Taidankin kokeilla tätä ensi kerralla, kun kutsun kavereita iltapalalle! Kiitokset siis Arjalle!

Ahkeroimme aamupäivän niin, että ennätimme iltapäivällä kolmelta lähtevään junaan. Oli ihanaa päästä matkaan hyvissä ajoin, tiedossa oli nimittäin vielä pitkä junamatka kotiin. Silmät olivat painua kiinni, kun maisemat kiitivät ohi junan ikkunan takana. Taisivatpa kuvausryhmän muutkin jäsenet melkein torkahtaa. Kuvausviikot ovat antoisia, mutta on aina mukavaa päästä takaisin kotikulmille ja varsinkin nyt, kun äitienpäiväviikonloppu kolkutti jo ovella!