Maakuntien makuparit: KESKISUOMALAISTA RAHKAPULLAA 2.7.

Päivä aukesi Jyväskylässä harmaana ja sateisena, kun lähdimme ajamaan kohti kuvauskohdettamme, Ruthin leipomoa. Perille päästyämme huomasimme, että päivästä tulisi erilainen kuin aiemmista kuvauspäivistä, sillä Ruthin leipomon tuotteet valmistuvat suurissa erissä leipomon tuotantolinjoilla. Kiertelimme tutustumassa leipomoon. Kesti hetken hahmottaa mikä vaihe seurasi toisiaan, mutta pikkuhiljaa alkoi selvitä miten Keski-Suomen perinneherkuksi valittu rahkapulla valmistetaan. Kun palaset loksahtivat kohdilleen, pääsimme aloittamaan kuvaukset.

Kuvaaja taltioi ensin rahkapullan valmistusvaiheet. Sen jälkeen oli vuorossa leipurin kahvihetki, kun odottelimme pullien paistumista. Kahvin äärellä pääsin maistamaan suussa sulavaa rahkapullaa itsekin. Aamupäivän harmaus alkoi väistyä kun pilvipeite rakoili, joten kuvasimme loput otokset ulkona. Kun kuvauspäivä oli pulkassa, lähdimme taittamaan matkaa kohti Tamperetta mukanamme pussilliset rahkapullia ja leipää.