Maakuntien makuparit: Kampanisuja Lapin maisemissa 6.3.

Heräsimme torstaiaamuun tuulisella Luostolla, joka olikin kiertueviikkomme viimeinen etappi. Nautimme maittavan aamupalan ja ajoimme sen jälkeen Pyhätunturille. Tehtävänämme oli etsiä sopiva kuvauspaikka ja sellaisen löysimmekin Pyhäjärven rannasta. Maisemat olivat hengästyttävät; melkein harmitti, ettei ollut aikaa jäädä ihailemaan niitä pidemmäksikin aikaa.

Lapissa meidät otti vastaan pelkosenniemeläinen Sanna Koskinen ja talon emännän kolme suloista koiraa. Paikalliseksi perinneherkuksi oli valittu kampanisu, joka on perinteisistä raaka-aineista sekoitettu kakkumainen kahvileipä.

Sannan kodissa oli kauniita yksityiskohtia, joita kuvausryhmän oli helppo käyttää kuvausrekvisiittana. Oli koriin aseteltuja ankan- ja kananmunia, höyhenistä ja oksista punottuja sommitelmia ja muita asetelmia, jotka päätyivät kameran linssin eteen. Myös talon parvi toi meille mahdollisuuden kokeilla erilaisia kuvauskulmia. Talon koiratkin taltioituivat filmille useampaan otteeseen.

Kuvausten jälkeen maistoimme lämpimiä kampanisuja kahvin kera. Niistä tuli mieleen perinteiset Hanna-tädin pikkuleivät, joiden maku on jäänyt mieleen lapsuudesta. Kampanisujen leipominen näytti helpommalta kuin olin kuvitellut.

Kun suljimme kamerat päivän päätteeksi, olikin aika pakata laukut ja suunnata kotimatkalle mieli ja muistikortit täynnä materiaalia viikon varrelta. Kuvausryhmä oli väsynyt, mutta hyväntuulinen. Vaikka tien päällä oleminen ottaa voimille, vaihtuvat maisemat ja matkan varrella kohdatut ihmiset antavat iloa ja inspiraatiota pidemmäksikin aikaa. Odotan jo innolla seuraavaa kiertueviikkoa!

 

Seuraa Maakuntien makuparit -kiertuetta reaaliaikaisesti Instagram -tililläni.