Lisää vaihtelua kahviin mausteilla

Kahvista löytyy luonnostaan vivahteikkuutta, aromikkuutta ja paljon muita makuja, mutta välillä arjen kahvihetkiin on kiva tuoda lisämakua. Kaneli ja kardemumma ovat suosittuja mausteita maustamaan kahvia, mutta mitkä muut maut sopivat kahvin joukkoon? Miltä maistuu pippurinen kahvi? Tästä blogista löydät Inkun makutestit erilaisten mausteiden sopivuudesta kahviin ja parhaat vinkit kahvin tuunaamiseen mausteilla!

Kaneli ja kardemumma mausteena ovat varmasti tuttuja kahviin lisättynä monelle, mutta halusin testata myös muita villimpiä mausteita kahvissa. Näin ollen päädyin testaamaan kahvia kardemummalla, kanelilla, neilikalla, inkiväärillä, chilillä ja mustapippurilla höystettynä. Käydään ensin läpi makutestin tulokset ja lopuksi vielä lisään ohjeet, jotta sinäkin voit testata mausteita kahvihetkissäsi :)

Lisää vaihtelua aamukahviisi mausteilla

 

Mausteyhdistelmät, joita testasin olivat; yhdistelmä 1 kaneli, kardemumma ja neilikka, yhdistelmä 2 kaneli & kardemumma, yhdistelmä 3 chili & neilikka, yhdistelmä 4 kaneli & pippuri ja yhdistelmä 5 kaneli & inkivääri.

Yhdistelmä 1: Kaneli, kardemumma ja neilikka toivat ihanaa piparista makua kahviin. Kardemumman maku on aika dominoiva, mutta rakastan kardemummaa niin se ei haitannut yhtään. Arvosanaksi annan 9-.

Yhdistelmä 2: Kanelin ja kardemumman maku kahvissa ei koskaan petä! Tämä mausteyhdistelmä sopii niille, jotka kaipaavat pientä mausteisuutta kahvihetkiin. Yhdistelmä oli kuitenkin ehkä hieman tylsä omaan makuuni. Arvosanaksi annan tälle yhdistelmälle 8.

Yhdistelmä 3: Chilin ja neilikan yhdistäminen kahviin jännitti. Yllätyin siitä, kuinka vähän chili maistui kahvin läpi. Kokonaisuus jäi hieman vaisuksi. Arvosana maulle 7-.

Yhdistelmä 4: Halusin testata myös mustapippuria ja yhdistin sen kanelin kanssa. Samoin tavoin kuin chilin kanssa, pippurin maku jäi melko vaisuksi. Ihan kuin kahvi olisi maistunut hieman karvaammalta pippurin ansiosta, joten ei jatkoon. Arvosanaksi 6+.

Yhdistelmä 5: Viimeinen testattava mausteyhdistelmä oli kaneli ja inkivääri. Nämä mausteet maistuivat ihan kivasti kahvissa. Kanelinen maku tuli vahvemmin läpi, mutta inkivääri toi hauskia vivahteita kahviin. Arvosanaksi 8+.

Makutestin voittajaksi selviytyi siis yhdistelmä 1 eli kaneli, kardemumma ja neilikka! :)

 

Santa Marian mausteet tuovat lisämakua kahviin

 

Tässä vielä ohjeet kahvin maustamiseen.

Mausteet, jotka sopivat kahviin:

 • Kardemumma
 • Kaneli
 • Neilikka
 • Anis
 • Vanilja
 • Neilikka
 • Inkivääri

Ohjeet kahvin maustamiseen:

 1. Mittaa haluttu määrä kahvia (1 kahvimitta 1,25 dl vettä kohden) kahvilaitteeseen.
 2. Lisää halutut mausteet suhteella 2 tl 4 kahvikupillista kohden. Eli esimerkiksi 4 kahvimitallista kahvia, 5 dl vettä ja 2 tl maustetta. Jos haluat todella mausteista kahvia, maustetta/mausteita voi lisätä enemmän.
 3. Kun kahvi on valmis, sekoita vielä kahvi pannussa hyvin ja kaada kahvikuppeihin.
 4. Kahviin voi vielä lisätä makusiirappeja, maitoa, kermaa ja muita lisukkeita oman maun mukaan. Mielikuvitus on rajana!

Päivän juomaksi valikoitui testin perusteella kanelin, kardemumman ja neilikan makuinen kahvi kermalla höystettynä. NAM!

Kanelikahvi tuo virkistävää vaihtelua kahvihetkeen

 

Kiva, kun luit blogin! Mikäli laiskuus iskee ja mittaat kahvin mieluiten suoraan kahvipussista ilman lisävaiheita, niin kaupanhyllyiltä löytyy myös maustettuja kahveja. Vaniljakahvi ja suklaakahvi ovat omia suosikkejani! Tutustu maustettujen kahvien valikoimaan täältä.

Seuraavaan kertaan! 

Kahviterveisin, Pauligin Inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top