Lapin taikaa

Sunnuntai-iltana 27.3.  hyppäsin junaan, auto matkassani ja matkustin yötä myöten kohti Rovaniemeä. Aamulla saavuttuani perille aloitin matkani autolla, suuntana Saariselkä. Saavuin Saariselälle, jossa sää helli matkaajaa: aurinko paistoi ja pakkastakin oli vain nimeksi.

Kahtena seuraavana aamuna tarjoilin lisäkupillisia Tunturihotellin ja Hotelli Riekonlinnan aamiaisilla. Pääsin vierailemaan myös legendaarisella Kaunispään Huipulla, jossa ravintola on palvellut laskettelijoita ja muita matkalaisia jo vuodesta 1954. Kyllä kahvin maistelu 437 metrin korkeudessa on ihan kokemisen arvoinen elämys, etenkin niillä maisemilla!

Lapissa aurinko paistoi, kuparipannu kiilteli ja kahvi maistui!

 

 Loppuviikosta Lapin matka vei minut Sodankylään ja Kemijärvelle, jossa maisteltiin ryhdikästä Presidentti Gold Label Original -kahvia K-supermarket Pohjantähdessä ja K-supermarket Onnipekassa. Tiesitkö, että Lapissa on tapana laittaa kahviin joskus voinokare tai ripaus suolaa höysteeksi? Minusta ei ainakaan suolakahvin juojaa ihan hetkessä tehdä, mutta kokeilun arvoinen makuelämys sekin oli!

Mukanani etelään toin myös tuliaisia, sillä matkallani sain eräältä Lapin noidalta kerrassaan toiseen maailmaan vievän kahvireseptin. Tällä ohjeella saa Lapin taian omaan kotikeittimeen asti!

Lapin noidan juhlajuoma

3cl karpalolikööriä
vahvaa ja kuumaa kahvijuomaa (Paulig Kenya, valmistus joko suodatinlaitteella tai pressopannulla)
vanilliinisokeria

Pinnalle:
sokeroitua kermavaahtoa

Rakenna juoma aineluettelon mukaisessa järjestyksessä suoraan kuppiin tai lasiin.

Kevättunnelmissa Kaunispään tunturin huipulla.

Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Tags 
Blogimerkintä
Lappi
resepti
Saariselkä
Kaunispään Huippu
autojuna
Sodankylä
K-supermarket Pohjantähti
K-supermarket Onnipekka