KUPILLINEN IDEOITA

Copy of IMG_1569Kiertäessäni Suomen maata Paulan työn puitteissa pääsen näkemään ja kokemaan paljon. Ja sen huomaa myös kotona kaappeihin kurkistaessa. Matkan varrelta kotiin on tarttunut yhtä sun toista kaunista ja ihanaa esinettä. Yhdessä avustajani Jatan kanssa olemme käyneet kurkkimassa monien kirpputorien hyllyjen välit ja mitä aarteita sieltä löytyykään. Kauniita kahvikuppeja alle euron hinnalla!

Kerran pohdin mitä näille yksittäisille, ehkä vähän orvon näköisille, kauniille kupeille keksisi. Löytäisivätkö ne uuden elämän jossakin muualla? No, sormet syyhyten kaivoin kaapeista muita löytöjä: kangaspaloja, jotka löysin eräästä sisustusliikkeestä Kuopiosta jo ensimmäisen Paula vuoteni aikana, askarteluvanua, pikaliimaa, nuppineuloja, pitsinauhaa ja muita nauhanpätkiä. Näistä syntyi käsityöihmisille elintärkeä apulainen, neulatyyny!

Jos haluat itse valmistaa oman neulatyynyn tarvitset siihen siis kahvikupin ja halutessasi aluslautasen. Liimaa lautanen ja kuppi kannastaan yhteen pikaliimalla niin, että myöhemmin käytössä ei tarvitse kuppia siirrellessä varoa. Sen jälkeen tarvitset kangaspalan (noin 20 cm x 20 cm), voit halutessasi pyöristää hiukan kangaspalan kulmia leikkaamalla niitä pyöreämmäksi. Ota askarteluvanua sopiva määrä, niin että kun käärit kankaan vanun ympärille, jää kangas kupissa kauniisti koholle. Kerää kankaan reunat yhteen ja solmi langalla. Sen jälkeen liimaa reunoilta vanulla täytetty kangastöppö kahvikupin sisälle kiinni. Jos haluat koristella kahvikupin ja kankaan välisen sauman esimerkiksi pitsinauhalla, tulee se ommella/liimata kiinni kangastöppöön ennen kuppiin liimaamista. Sen jälkeen anna liiman kuivua kunnolla ennen kupin ottamista uuteen käyttöön.

Sisustuslehtien innokkaana lukijana olen nähnyt myös kahvikuppeihin istutettuja kauniita kevätkukkia sekä talven hämärässä niihin valettuja kynttilöitä. Mutta mitä muuta kahvikuppiin voisikaan ideoida? Jos sinulla on hyvä idea, jonka olet toteuttanut tai nyt innostunut sellaisia tekemään, lähetä idea ja kuva minulle sähköpostilla niin palkitsen kaikki asiasta innostuneet! Sähköpostin voit lähettää minulle osoitteeseen anni.tarhonen@paulig.fi.

Vinks vinks, Nyt on aika kutsua ystävät kylään. Ota kauneimmat kahvikuppisi kaapista esille, keitä hyvät kahvit ja nauttikaa!

Tags 
neulatyyny
vinkki
Blogimerkintä