Kultakuppi ja Kultainen Gruppo löysivät uudet kodit

16.1.2014

  

Edes hyytävä tammikuun pakkassää ei jäädyttänyt lämpimiä hymyjä vuoden Kultakuppi – ja Kultainen Gruppo –kunniamaininnoin palkittujen kasvoilta. Pauligin perinteinen tunnus, Kultakuppi, matkasi Rovaniemelle vasta vuoden ikäiseen Choco Deliin ja Kultainen Gruppo puolestaan W Wine&Deliin Turkuun. Tunnustusten saajia oli valitsemassa Paulig Instituutin koulutuspäällikkö Harri Hytönen, koulutusasiantuntijat Ulla Suoraniemi ja Emmi Kinnunen sekä paikalliset kahviasiantuntijat. Virallisen raadin lisäksi myös kahvinystävillä oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan Pauligin Facebook -sivuilla.

Choco Delin yrittäjä Jouko Rajasen hymy ulottui korviin saakka Pauligin Paulan Noora Ylikosken halatessa onnellista palkittua. Ulla Suoraniemen mukaan lämmin tunnelma ulottuu myös kahvilakokemukseen ja yhdistyy asiantuntevaan otteeseen ainutlaatuisella tavalla.

”Tunnelma todella viedään loppuun saakka ja asiakas kokee, että häntä todella palvellaan yksilöllisesti. Kahvihetki Choco Delissä on todellinen elämys, kuin matka Keski-Euroopan kahvisalonkeihin keskellä Pohjolaa.”

Kultakuppi – kunniamaininnalla palkitaan suodatin- tai vastaavalla menetelmällä valmistettu erinomainen perinteinen Pauligin kahvi. Choco Delissä käsinvalmistettujen suklaaherkkujen kanssa tarjotaan yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle pressopannulla valmistettua kahvia. Kahvin tumma paahto istuu myös tarjottaviin huikean hyvin.

    

Wiklundin tavarataloon reilut kaksi vuotta sitten avatun W Wine&Delin iloinen naisjoukko vastaanotti Kultainen Gruppo –kunniamaininnan riemukkaasti. Tunnustus myönnettiin erinomaisesta espresson ja cappuccinon valmistuksesta mutta Harri Hytösen mukaan upeaan kahvielämykseen tarvitaan myös muuta. Asiantuntijuuden tulee näkyä tekemisessä ja asiakkaan kahvihetkestä täytyy luoda nautinnollinen kokemus.

”Ollessamme arviointikäynnillä W Wine&Delissä odottelimme espressoja pöydässä. Niiden saavuttua barista pahoitteli viivytystä ja selitti ensimmäisten kahvien valumisen olleen liian nopea, jolloin espresso ei ollut toivotun kaltainen. Hän oli tehnyt kahvimyllyyn tarvittavat säädöt ja testannut valunnan, kunnes kahvin rakenne oli oikeanlainen. Olimme puhjeta aplodeihin, juuri tällaista yksilöllistä paneutumista tahdomme muistaa!”

  

Ehdolla vuoden parhaaksi kahvilaksi oli kahviloita ympäri Suomen. Vuoden Kultakupin finaalissa kilpailivat Choco Delin lisäksi Café Briossi Helsingistä ja Salacavala Kuopiosta. Vuoden Kultainen Gruppo -finalisteihin puolestaan kuuluivat Cafe Intro Keravalta ja Fazer Café City Center Helsingistä.

  

Lämpimät onnittelut Rovaniemelle ja Turkuun!