KEVÄT ON JUHLIEN AIKAA

Sen huomaa myös paahtimolla kuluttajapalvelun puhelimen pirinää kuunnellessa. Äitienpäivään halutaan valmistautua yllättämällä äidit mitä parhaimmilla kahvinautinnoilla. Valmisteluja varten kerrataan hyvän kahvin periaatteet. Jotta aamu alkaa hymy huulilla, on päivää varten hyvä muistaa varata tuoretta ja korkealaatuista kahvia. Käytä kahvinvalmistukseen puhtaita valmistusastioita, epäpuhtaudet vaikuttavat kahvin makuun ja ulkonäköön. Pese astiat jokaisen käytön jälkeen joko koneessa tai käsin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Muista myös puhdistaa suodatinlaitteesi säännöllisesti kalkinpoistoaineella.

Kun aloitat kahvinvalmistuksen, annostele raikas ja kylmä vesi vesisäiliöön puhtaalla, vain veden annosteluun tarkoitetulla mittakannulla. Kunnossa oleva kahvinkeitin kuumentaa veden riittävän kuumaksi eli 92–96 asteiseksi. Kuuma vesi irrottaa kahvista parhaiten sen oikean maun ja aromin. Valitse kahvin jauhatus (joko suodatin tai pannu) valmistustavan mukaan. Annostele kahvi oikein ja tarkasti. Mittaa kahvia yksi kahvimitallinen (7–8 g) kuppia (1,25 dl) kohti. Tasoita pinta kevyesti mitalla, älä ravista. Kun kahvi on tippunut, sekoita juoma lusikalla ennen tarjoilua, koska suurin osa kahvin makuaineista irtoaa suodatuksen alkuvaiheessa. Tällöin vahva kahvi jää pohjalle ja laiha pinnalle. Tarjoile kahvi tuoreena. Kahvi maistuu parhaalta 5 minuuttia valmistuksen jälkeen, 75–80 asteisena. Puolen tunnin kuluttua valmistuksesta kahvin maku alkaa kärsiä. Jos äiti nukkuu hiukan pidempään, siirrä kahvi termoskannuun ja tarjoile kahvi äidin herättyä.

Toinen kevään suurista juhlista on ylioppilasjuhlat. Tällöin useita vieraita saapuu paikalle ja kysymyksistä suurin on se, kuinka paljon kahvia tulisi varata vierasmäärää kohden. Yhdestä 500 gramman kahvipaketista tulee noin 65 kupillista kahvia. Yksi vieras juo keskimäärin kolme kupillista kahvia juhlien aikana. Kun keität täyden pannullisen kahvia (n.2 litraa), voit nopeuttaa kahvin mittaamista siirtymällä desimitan käyttöön. 2 litran pannulliseen menee 3 desiä kahvijauhetta. Valmista kahvia tulee silloin 16 kupillista. Ja jos juhlien valmistelun kynnyksellä nousee vielä uusia kysymyksiä niin muista, että Pauligin kuluttajapalvelusta löytyy kahvinvalmistukseen aina oikeat neuvot. Voit soittaa ilmaiseen numeroon 0800 0110 arkisin klo 9.00–12.30. Saat vastauksen kahviin ja sen valmistukseen liittyvissä asioissa.

Vinks vinks, jos jäit pohtimaan, onko se kotoa jo löytyvä kahvimitta juuri 7 gramman kokoinen, voin helpottaa Sinua postittamalla suoraan kotiin Pauligin kultaisen kahvimitan. Lähetä vain osoitetietosi minulle Postia Paulalle -osion kautta niin laitan kahvimitan matkaan!

Tags 
vinkki
kahvimitta
valmistus